Kladenští hokejisté jsou v baráži bez bodu, prohrála i Mladá Boleslav

29. březen 2014

Páteční barážová utkání středočeským celkům vůbec nevyšla přesto, že se oba představily před domácím publikem. Mladá Boleslav prohrála s Olomoucí, Kladno podlehlo Chomutovu.

Mladá Boleslav porušila pravidlo z této sezóny první ligy, kdy se v soubojích s Olomoucí vždy radoval z výhry domácí celek. Tentokrát se dočkali výhry na ledě soupeře Hanáci, když dokonale zvládli druhou třetinu, ve které nastříleli Mladé Boleslavi tři góly.

Přesto je tým kolem Davida Výborného na druhém místě tabulky a do čela se může vrátit v neděli, pokud zvítězí v Chomutově. To Kladno nemá po dvou zápasech na svém kontě ani bod.

„Není třeba propadat panice, rakev ještě není pohřbená. Samozřejmě, že po zápase v Mladé Boleslavi to bylo těžký, navíc jsme v sedmé vteřině dostali gól. Ale mužstvo ukázalo základní bojovnost, takže doufejme, že se nadechneme a ukážeme svoji sílu,“ věří asistent trenéra Rytířů Jan Neliba.

Kladno v utkání znovu doplatilo na špatnou produktivitu a to zejména v přesilovkách. Sice právě v početních převahách dalo obě své branky, ale do dokonalosti mají přesilové hry v podání Rytířů ještě hodně daleko.

„Trénujeme to denně, ale chybí nám Kaberle a Doudera. To je v přesilovkách trošku znát. Snaha tam je, ale procentuálně bychom měli být úspěšnější. Tentokrát ale rozhodla hra pět na pět, ve které jsme dostali dva góly,“ mrzelo Jana Nelibu.

Čtěte také

Když už byla řeč o zraněných hráčích, moc nechybělo, aby se na marodku posadil i Petr Tenkrát, kterého v závěru utkání nevybíravým způsobem poslal na led hostující Hřebejk. Roli mstitele na sebe vzal David Růžička, který se pral hned se dvěma protihráči.

„Šel jsem bránit Tenkyho, protože to je náš klíčový hráč. Už máme dost zraněných a nepřichází v úvahu, aby se nám zranil další. Musí tam někdo být, aby soupeř viděl, že si to nesmí dovolovat,“ říká David Růžička.

Možná právě to bude signál, který Kladno v baráži zvedne a začne sbírat body. Nejbližší příležitost budou mít Rytíři v neděli, kdy zavítají na olomoucký led.

autoři: pka , Vojtěch Bureš
Spustit audio