Kdo je antikonfliktní a kdo naopak? Bundy antikonfliktního týmu se dají pořídit na internetu

6. červen 2017

Nově zřízený antikonfliktní tým, který kontroluje noční klid v centru metropole, možná v dohledné době nerozeznáme od zákazníků barů. Přes sociální sítě se dá totiž koupit na první pohled stejné oblečení, které nosí muži najatí radnicí.

Na internetu se dá pořídit téměř stejné oblečení jako nosí takzvaný antikonfliktní tým v Praze 1. Jeho členy si najala radnice po zavedení zákazu kouření v barech a restauracích. Mají hlavně dohlížet na klid a pořádek v centru města.

Designér Tomáš Břínek se rozhodl dát najevo, že s touhle novinkou nesouhlasí. Na protest proto nabízí na první pohled stejné bundy, které nosí tým najmutý radnicí.


Je to jen banda kluků najatých z ulice, kteří budou chodit a buzerovat lidi. Řekl jsem si, že by bylo vtipné, kdyby v jejich bundách chodilo víc lidí.TOMÁŠ BŘÍNEK

„Je to jen banda kluků najatých z ulice, kteří budou chodit a buzerovat lidi. Řekl jsem si, že by bylo vtipné, kdyby v jejich bundách chodilo víc lidí,” vysvětluje.

Praha 1 za antikonfliktním týmem stojí. Podle Ivana Solila (ČSSD) už pomohl vyřešit desítky případů s podnapilými lidmi.

„Nedovedu si představit, že si skupina lidí koupí bundy s nápisem Antikonfliktní tým, pak se opijí, budou řvát a hrát fotbal s půllitry,” uvažuje.

Na bundách nevydělávám, říká designér

O bundy je zatím zájem. Tomáš Břínkovi už zatím přišlo zhruba padesát ojednávek. „Dělám to za výrobní náklady, jde jen o recesi,” říká.

Problém by mohl mít s použitím loga městské části, které tým na bundách nosí. Tomáš Břínek si s tím ale poradil. „Na mých bundách není napsáno Praha 1 a je to zrcadlově obrácené,” říká.

Radnice si chce nejprve počkat, zda fejkové bundy neudělají v ulicích chaos. Teprve pak by situaci analyzoval právník městské části.

autoři: als , Filip Titlbach
Spustit audio