Jsem vděčná, že mohu mít v Česku vlastní hlas, říká Táňa Pauhofová. Ve Varech představuje nový seriál HBO

30. červen 2019

Sovětské impérium ve východní Evropě se otřásá v základech. A ve vzduchu visí změna… Tak začíná nový špionážní seriál Bez vědomí z produkce HBO pod režijní taktovkou Ivana Zachariáše (mimo jiné autora Pustiny). „Díky natáčení se mi vybavilo skoro všechno z dětství,“ říká v rozhovoru s Vladimírem Krocem Táňa Pauhofová, která v seriálu ztvárnila jednu z hlavních rolí.

„Architekti a výtvarníci na place odvedli fenomenální práci. Všechno vypadalo úplně stejně jako tehdy,“ vzpomíná na natáčení. V lednicích na place tak nechybělo kakao nebo džemy, které si pamětníci ze sklonku 80. let dobře pamatují. „Katapultovalo nás to zpět do dětství.“ 

Vnímavý režisér a skvělí herci

Pustina je nejlepší český seriál poslední doby

03737053.png

Pokus o českou quality TV konečně vyšel. Kriminálka i rodinné drama z měsíční krajiny.

Při práci na Bez vědomí se Táňa Pauhofová na place poprvé setkala s režisérem Ivanem Zachariášem. Ten má za sebou nejen Pustinu, ale i řadu festivalových karlovarských znělek, ve světě je navíc velmi uznávaný jako úspěšný reklamní režisér. „Byla to výjimečná práce. Je to absolutní profík, velmi jemný a vnímaný člověk. Perfekcionista a maximalista, má schopnost vzbudit v týmu pocit, že člověk chce udělat všechno,“ popisuje herečka.

Během natáčení Bez vědomí Táňa Pauhofová spolupracovala také s řadou skvělých – nejen českých a slovenských – herců. „Má postava přichází do styku hlavně se svým manželem, sestrou a otcem,“ vypočítává herečka, s kým byla před kamerou nejčastěji, a zmiňuje tak Martina Myšičku, Lenku Vlasákovou a Martina Hubu.

Shovívavost českého publika

V českých seriálech Táňa Pauhofová většinou mluví česky. A přestože je její čeština téměř bezchybná, říká: „Po letech musím poděkovat českým tvůrcům a českému národu za shovívavost. Moje čeština by byla mnohokrát lepší, kdybych mohla v Česku žit, dosud ale pendluju mezi našimi dvěma státy. Děkuju proto, že mě necháváte mluvit česky, že u vás můžu mít svůj hlas. Považuju to za velkou vzácnost.“

První dva díly Bez vědomí se poprvé uvedou v následujících dnech na festivalu v Karlových Varech.

autoři: Vladimír Kroc , als
Spustit audio

Související