Ježíškova vnoučata mohou opět nadělovat. Senioři si nejvíc přejí, aby si na ně někdo vzpomněl, shodují se pečovatelky

16. listopad 2020

Linda Obrtelová je ředitelka Ústavu sociálních služeb Prahy 4 a Dagmar Dušánková už skoro dvacet let pečuje o seniory. Současná situace je pro staré lidi náročná, chybí jim kontakt s rodinou a vnoučaty. Podporujeme online komunikaci, ale osobní kontakt nic nenahradí, shodují se. Technologie jsou pro mnohé ze seniorů výzva. Jeden pán na lůžku se prostřednictvím tabletu podíval, jak vypadá místo jeho mládí. Vzpomínal u toho, co tam prožil – tyto momenty nás naplňují.

Startuje další ročník projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Na webu Ježíškova vnoučata čeká sedm tisíc přání od seniorů z celého Česka. Radost jim můžete udělat i v čase pandemie.

Jak se stát Ježíškovým vnoučetem?
Je to jednoduché. Potřebujete jen tři věci – dobré srdce, nadšení a trochu času. Je to stejné jako u Ježíška, kterým se pro tuto chvíli stanete, a věřte tomu, že na Štědrý den pod stromečkem vám bude tak nějak hezčeji, než kdy jindy.

  1. Navštívíte stránku jeziskovavnoucata.cz
  2. Vyberete si, zda chcete splnit přání nebo přispět na nákladnější dárky
  3. Zarezervujete si přání
  4. Vyberete způsob předání/zaslání

Novinkou u Ježíškových vnoučat je možnost využít služeb našeho partnera Oscar Senior, který vám umožní se přes jednoduchou aplikaci Oscar senior spojit se seniorem videohovorem.

autoři: Lucie Výborná ,

Související