Jazzman Rudy Linka: Palachovo náměstí může být nejoblíbenější místo v Praze

24. srpen 2013

Vybudovat na střeše Rudolfina moderní prosklený jazzklub? Ano! řekl si jednoho dne jazzman a kytarista Rudy Linka. „Neříkám tomu ani tak jazzklub jako spíš sál pro menšinové žánry,“ upřesňuje v rozhovoru s Patricií Strouhalovou.

Lidové melodie, flamenco i jazz – zkrátka výborná hudba, která ovšem nespadá do škatulky „vážná“. Právě ta by podle představ Rudyho Linky měla znít nad pražským Rudolfinem.

„Projekt však není jen o tom, že by mělo něco vzniknout na střeše Rudolfina. Jde i o veškeré jeho okolí,“ upřesňuje. „Rudolfinum a místo, kde se nachází, by podle mě mohly žít úplně jiným životem, než jakým žijí dnes!“

Umím si představit, že se náměstí Jana Palacha, kde Rudolfinum stojí, stane nejpopulárnějším místem v Praze, tvrdí Rudy Linka. Jaký život by si tedy podle něj toto náměstí zasloužilo? A kde to podle jeho názoru skutečně „žije“? I na to se Patricie Strouhalová svého hosta zeptala.

A nejen to. V záznamu celého rozhovoru se dozvíte třeba i to, jestli Rudy Linka v Česku objevil nějaké dobré mladé jazzmany…

Záznam celého rozhovoru s Rudym Linkou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout také v iRadiu.

autor: als
Spustit audio