Hudba pro mě vždy byla sen, přiznává lékař a perkusista Imran Zangi. Syn Filip mu teď daroval vlastní album

25. prosinec 2021

Hosty jsou Imran a Filip Zangiovi, otec a syn, lékař a muzikant. Byť jsou Vánoce, ten nejkrásnější dárek získal Imran od svého syna k 60. narozeninám. „Táta se přes 40 let věnuje hudbě, zatím ale nemá vlastní album. Tak jsem se rozhodl mu takové album věnovat – s tím, že vše zařídím, obstarám muzikanty a táta si tam jen zahraje. Je to album postavené na perkusích,“ usmívá se syn Filip.

Jak jste reagoval, když jste se dozvěděl, jaký dárek dostanete?

Imran: Já jsem to měl napsané v dopise a přiznám se, že jsem během čtení začal slzet.

Jaké to je, nechat se dokumentovat vlastním synem? Protože v tom je ten vtip, vy jste toho, Filipe, zároveň využil pro svoji ročníkovou práci na filmové škole...

Filip: Udělal jsem z toho dokumentární film. Ta deska vznikla v časovém limitu. My jsme si řekli, že to zvládneme za týden. To znamená, že jsme dva dny vymýšleli skladby, dva dny jsme zkoušeli a tři dny se skladby nahrávaly. Film to dokumentuje.

Vy jste si, Filipe, na desce s tátou i zahrál na bicí. Jak to funguje, když spolu hrajete, táta omládne?

Imran: Přesně tak. Připomíná mi to mé začátky, já začínal v 25 letech jako samouk-perkusista. S Fílou hraju strašně rád, i z hudebních důvodů. U nás jsou asi tři bubeníci, s nimiž se mi hraje dobře, a Fíla je jeden z nich.

Celý rozhovor s Imranem a Filipem Zangiovými si můžete poslechnout ze záznamu.

autoři: Vladimír Kroc , als
Spustit audio

Související