Hokejové MS: Jsme ve čtvrtfinále! Spraví si Češi reputaci?

Celkem šest zlatých, jednu stříbrnou a pět bronzových medailí získala zatím česká hokejová reprezentace na mistrovstvích světa v hokeji. Rozšíří letos svou bohatou sbírku o další cenný kov? Palce můžete našim hráčům držet i u rádia, Radiožurnál bude jako vždy u toho!

Letošní šampionát hostí stejně jako loni švédský Stockholm a finské Helsinky. Oba naši reportéři Petr Kadeřábek a Pavel Petr budou sledovat zápasy v Ericsson Globe hale ve Stockholmu, kde hraje český tým a které se také stane dějištěm semifinále a finále.

V druhé půlce května půjde o vše

Přestože se Češi na šampionátu zprvu trápili, nakonec se zadařilo: poté, co porazili Nory výsledkem 7:0, postoupili ze skupiny do čtvrtfinále. A co je teď čeká?

Vyřazovací čtvrtfinále jsou na programu světového šampionátu ve čtvrtek 16. května, semifinálové boje se hrají o dva dny později, tedy v sobotu, a v neděli 19. května už budeme znát mistra světa v hokeji pro rok 2013.

Důležitý zápas o postup do semifinále Češi sehrají se Švýcarskem. Dokážou se po předchozích porážkách oklepat a vrátit švýcarskému týmu porážku? Dozvíte se to už ve čtvrtek 16. května od 14.45!

Čtěte také

Podle Petra Kadeřábka může i letos Hadamczikův výběr, který obhajuje třetí místo z loňska, pomýšlet na medaile. Také Pavel Petr týmu věří: „I pro práci reportéra je důležité, když se mužstvu daří. Věřím, že bude znovu atakovat brány finále a že minimálně bronzovou medaili přiveze.“

Týmová práce

Možnost komentovat zápasy z mistrovství světa berou oba reportéři jako prestižní záležitost. „Zároveň je to zavazující. Nic vám nesmí uniknout, vše musíte dokázat zachytit a srozumitelně popsat,“ říká Petr Kadeřábek, pro kterého je důležité, že se bude u mikrofonu střídat právě s Pavlem Petrem. „Rozumíme si velmi dobře po lidské stránce a to se na práci projeví. Dokážeme se dobře doplňovat nejen v komentářích, ale i při tvorbě dalších materiálů pro vysílání.“

Pavel Petr jede coby komentátor na svůj čtvrtý šampionát: „Mistrovství světa člověku rozhodně nezevšední. Jak pro hráče, tak pro nás reportéry je to skutečně vrchol. Úžasné zápasy, možnost být v kontaktu s nejlepšími hráči. Co víc si přát,“ těší se na atmosféru na světovém šampionátu zkušený reportér.

Stále ve střehu

Na tak prestižní akci se stále něco děje, a tak musí být naši kolegové ve střehu od rána do večera. „Ráno vyrazíte na rozbruslení, odpoledne vysíláte, stříháte reportáže a další zvuky do vysílání. Kolem půlnoci doděláte už na hotelu nejnutnější práci, ulehnete a v osm ráno začíná ten kolotoč znovu,“ popisuje svůj pracovní den v dějišti šampionátu Pavel Petr.

Komentátoři Radiožurnálu Petr Kadeřábek a Pavel Petr na hokejovém MS 2011 na Slovensku

„Na nic jiného kromě hokeje během šampionátu čas není. Snažíme se ale s Pavlem vyšetřit si alespoň jedno volné odpoledne. To pak vyrazíme – a já doufám, že nám to vyjde i letos – do místního parku zábavy. Svezeme se na několika horských dráhách a ty nám alespoň na okamžik odstředí hokej z hlavy,“ uzavírá s úsměvem Petr Kadeřábek.

Přejme tedy nejen českým hráčům, ale také našim reportérům, aby si letošní světový šampionát užili a posluchačům Radiožurnálu posílali po rozhlasových vlnách samé dobré zprávy.

Vysílání ČRo Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: anr , als
Spustit audio