Hokejová Slavia je znovu v krizi, trenéra Lubinu zklamali mladí hráči

26. listopad 2014

Hokejisté Slavie znovu zabředli do krize. Poté, co na konci října a začátkem listopadu vyhráli pět ze šesti duelů, to vypadalo, že se dostali po šestizápasové šňůře porážek do herní pohody. Jenže přišly zápasy s Mladou Boleslaví, Hradcem Králové a Třincem a Pražané jsou v podobné situaci. Z posledních tří duelů vyšli naprázdno při hrozivém skóre 4:18

„Musíme se starat o to, abychom nedělali ostudu, kterou momentálně děláme. Je to hrozné,“ truchlil brankář Adam Svoboda. „Momentálně jsem v takovém rozpoložení, že ani nevím, co by pomohlo. Už nemáme kam spadnout, ode dna se odráží nejlépe,“ dodává.

K tomu je ovšem zapotřebí, aby tíha zodpovědnosti nespočívala pouze na bedrech několika nejzkušenějších opor. „Už jsme to řešili a budeme to řešit i nadále,“ ujišťuje trenér Ladislav Lubina.

„Bohužel musím konstatovat, že se to týká pořád jedněch a těch samých. Jde o mladší kategorii hráčů a z toho je mi smutno,“ dodal slávistický lodivod, který nikterak nejásá nad povinností extraligových týmů dávat větší prostor k uplatnění mladým hráčům.

„Na Slavii nenajdete ani jednoho kvalitního 18letého hokejistu a hráči, které máme v kategorii do 23 let, si myslí, že by mohli hrát minimálně za 'nároďák', ale bohužel to není vidět na ledě,“ zmínil Lubina.

V nejednom utkání se tak marně zkoušeli zachránit situaci starší borci. „Vypíchnu třeba Jirku Doležala, který zalehne třeba 20 střel za zápas. To je u mě přístup, obětovat se pro tým. V naší to ale chybí, proto máme takové výsledky,“ poukazuje Svoboda na fakt, že Slavia inkasovala v posledních třech zápasech pokaždé šest gólů.

autoři: apr , Petr Hašek
Spustit audio