Hokejisté Lva musí spoléhat v boji o play-off hlavně na bojovnost

29. leden 2013

Hokejisty pražského Lva nezlomilo v Kontinentální lize proti Čerepovci ani tříbrankové manko. Po první třetině prohrávali na domácím ledě 0:3, zbytek zápasu ale zvládli, vyhráli 5:4 a drží naději na účast v play-off.

„Řekli jsme si toho v kabině hodně – trenér i my hráči. Že musíme dát do dvou posledních třetin všechno,“ prohlásil po utkání Michal Řepík, který zařídil dvě trefy vítězného celku.

Útočník se zkušenostmi z NHL hrál celkově s obrovskou chutí a na malé vytížení si rozhodně nemohl stěžovat. „Dostal jsem šanci i při přesilovce, což jsem v téhle sezoně moc nedostával. Hlavně jsem šťastný, že jsem pomohl týmu,“ dodal.

Pražský tým musel ukázat po nepovedené úvodní třetině hlavně bojovnost. V případě neúspěchu by se mu totiž vzdalovala šance na postup do play-off. „Myslím, že tady je ta cesta. Ne hrát nějaký super kombinační hokej, ale hrát spíš srdcem a s odhodlaností,“ konstatoval obránce Jakub Nakládal.

Z výhry se Lev radoval po pěti porážkách v řadě. Ve středu se znovu představí doma, tentokrát proti Čechovu. A pražský tým se bude snažit vycházet z výkonu proti Čerepovci.

„Musíme hrát, jako jsme hráli ve druhé a třetí třetině. A budeme věřit, že když tam dáme opět bojovnost, tak Čechov porazíme,“ doufá Jakub Nakládal. Otočený zápas navíc může týmu před závěrem základní části zvednout sebevědomí.

„Doufám, že nás to všechny nakopne, stmelí nás to. Teď máme Čechov, pak jedeme do Bratislavy. To budou hodně důležité zápasy. A potom máme před sebou trip, může rozhodovat až poslední zápas s Doněckem,“ říká k závěrečným bojům o play-off Michal Řepík.

autoři: ppe , mva
Spustit audio