Fotbalisté a fanoušci Slavie vyhlásili příměří. Je ale velmi křehké

26. září 2013

Fotbalová Slavia zažívá sportovně nejhorší období v historii samostatného Česka. V tabulce Gambrinus ligy je na sestupové příčce a hráči klubu se dostali do sporů s fanoušky. Vše měla urovnat schůzka obou táborů, ale dost možná jde jen o velmi křehké příměří.

Kapitán Karol Kisel neváhá ani vteřinu a na otázku, jestli teď prožívá nejsložitější období ve Slavii, odpoví okamžitě:

„Ano, určitě,“ říká kapitán, který se teď se svými spoluhráči a novým trenérem Miroslavem Koubkem připravuje na derby se Spartou, tedy na zápas, do kterého má být zakopána válečná sekera mezi hráči a fanoušky.

Čtěte také

„Já bych hrozně chtěl, aby do toho derby šli s čistou hlavou. Nechme to až po derby, uvidíme, jak to dopadne, třeba se i otočí nálada, teď je to dost citlivé,“ vysvětluje vůdce slávistických ultras ze severní tribuny Lukáš Vala známý pod přezdívkou Strašák.

A ani podle Karola Kisela by teď nebylo vhodné mluvit o tom, co oběma skupinám navzájem vadí.

„Nechal bych to tak, jsou to interní věci. Udělali jsme za tím tlustou čáru, doufám, že to bude vidět i na hřišti. Snad i fanoušci budou vidět, že i přesto, že se nám nedaří, budeme se snažit o to, aby to teď bylo jinak.“

Kritika fanoušků v posledním období sílí, navíc situaci ještě vyhrotilo nedělní napadení hráčského autobusu skupinou zakuklených lidí. I vedení klubu má zájem, aby se vše urovnalo, ale všechno má své meze, říká generální ředitel Jaromír Šeterle.

„Já se přece nebudu chuligánů prosit o to, aby nerozbili stadion!“ zlobí se.

„Za všechny v mužstvu můžu slíbit, že v derby budeme jeden velký tým a půjdeme do toho tak, abychom celý tenhle nepříznivý vývoj a složitou situaci, ve které jsme, otočili,“ slibuje kapitán Karol Kisel.

Co se bude dít po sobotním derby, ale jasné není, a pokud jde o současné příměří, to může být vzhledem k aktuální formě obou pražských S velice křehké.

autoři: jpa , tej
Spustit audio