Fero Fenič: Budu mít čas na čtyřhodinové sezení v kině

14. březen 2013

Z majitele známého filmového festivalu se stal jeho ředitelem. „Mám potřebu zkusit něco nového,“ tvrdí Fero Fenič, který byl hostem Radiožurnálu právě v den zahájení 20. ročníku Febiofestu. Pustí se do režírování hraných snímků? I na to se ho zeptala moderátorka Lucie Výborná.

„Posunul jsem se z pozice výrobního ředitele na prezidenta, a tak budu mít čas také na sezení v kině a sledování filmů,“ těší se Fero Fenič s tím, že i tak může ovlivňovat směřování Febiofestu. „Je to moje dítě, které stále hlídám, a proto také nešlo o klasický prodej festivalu,“ zdůrazňuje ochrannou pětiletou lhůtu, během které se může Febiofest vrátit do jeho rukou.

„Časem se přesvědčím, jestli nový tým dokáže řídit festival tak, jak jsem si představoval,“ zamýšlí se a dodává, že nechtěl zbortit to, co léta budoval. „Chci se vrátit zpět k sobě a udělat si radost,“ tvrdí. „Láká mě hraný film nebo stylizace mezi dokumentem a hraným snímkem,“ popisuje.

Už několik let mu prý leží v šuplíku nedokončený scénář. „Ten je bohužel těžko realizovatelný,“ říká k tomu a zmiňuje natáčení na zkoušku, které podnikl v Jihoafrické republice v rámci jiného projektu. „Zkusili jsme jednu scénu, abychom věděli, co to může přinést. Zatím je spokojenost na obou stranách,“ prozrazuje.

Fero Fenič listuje programem Febiofestu

Kam se Febiofest za 20 let fungování posunul? Proč první ročníky měly na programu mimo jiné také Ženu za pultem nebo Třicet případů majora Zemana? Také to se dozvíte při poslechu záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Fero Feničem a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio