Fantastická sezona, radoval se po triumfu v KHL hokejista Kovář

1. květen 2014

Hned třináct Čechů mohlo včera slavit zisk Gagarinova poháru. To ale pouze v případě, že by sedmé finále Kontinentální hokejové ligy vyhrál Lev Praha. Z vítězství se ale radoval Magnitogorsk a s ním jediný Čech v sestavě Jan Kovář.

Šampaňské stříkalo v kabině na všechny strany, hráči Magnitogorsku poskakovali v oslavném tanci a všichni se snažili sáhnout si na vysněný Gagarinův pohár.

Z klubka slavících hokejistů se po chvíli vynořil spokojený Jan Kovář. „Sezona byla naprosto fantastická, navíc s úžasným vyvrcholením. Užívám si to,“ prozradil čtyřiadvacetiletý útočník.


V minulé sezoně takhle křepčil v Plzni, se kterou získal extraligový titul a o rok později je při svém prvním zahraničním angažmá znovu v šatně šampiónů, tentokrát Kontinentální hokejové ligy.

„Celý rok byl skvělý, užíval jsem si ho na ledě i mimo něj. Šli jsme za jedním snem, který se nám splnil. Jsme hrozně šťastní. Příští rok to budeme chtít zopakovat, pocit vítězství se neomrzí,“ má jasno Kovář, který se těšil na vítězný doutník.

„Ještě je v bedýnce, za chvíli si pro něj půjdu. Vy mě od něj zdržujete,“ usmívá se Kovář a jde si zapálit svůj mistrovský doutník.

To hokejisté Lva byli pochopitelně smutní. Když ale dlouho po půlnoci přistáli v Praze na letišti, čekalo na ně příjemné překvapení v podobě asi stovky fanoušků.

„Je to úžasné, něco takového jsem ještě nezažil. Zvedlo nám to náladu, je v podstatě neskutečné, když vezmeme v potaz, že jsme vlastně prohráli,“ těšilo útočníka Lva Petra Vránu.

Smutní hráči Lva Praha sledují radost Magnitogorsku z vítězství v KHL
autoři: pka , Petr Hašek
Spustit audio