Ester Ledeckou obdivují lyžařské špičky. „Má můj obrovský respekt,“ říká Vonnová

29. leden 2018

Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká ve svém olympijském roce udělala další kroky na cestě stát se celosvětovou sportovní hvězdou. Vyhrála pět ze šesti závodů olympijské disciplíny, paralelní obří slalom a k tomu všechny kvalifikace.

„Je to skvělé, ale na druhou stranu mám pořád spoustu věcí, které můžu dohnat, a spousty rezerv,“ přiznává Ledecká.

Minimálně podle výsledků je jich ale čím dál míň a neplatí to jen na snowboardu, ale také na lyžích. Už dvakrát byla ve Světovém poháru nejrychlejší v tréninku sjezdu a v závodě zajela své zatím životní sedmé místo.

Čtěte také

„Nejsilnější zážitek byl, když jsem vyhrála ten trénink a všechny holky – celá ta špička – za mnou přišly a řekly: Good job,“ říká. A kdybyste Ester Ledecké náhodou nevěřili, důkazem jsou slova nejúspěšnější alpské lyžařky v historii Světového poháru, Američanky Lindsey Vonnové.

„Jo, je to úžasné. Ti, kteří zvládají dělat víc sportů, mi vždycky přišli neuvěřitelní. Musíte mít spoustu talentu i závodnického ducha, takže má můj obrovský respekt,“ řekla Vonnová.

Olympijský rok 2018

A tohle o české sportovní obojživelníci říká Rakušan Marcel Hirscher, který jako jediný lyžař v historii ovládl šest ročníků Světového poháru, navíc za sebou. „Je ohromná. A taky velmi inspirující, což jsem jí i řekl. Kombinovat oba sporty na takové úrovni je pro mě zkrátka neskutečné. Klobouk dolů!“

Příběhu Ester Ledecké a toho, že jako první v historii bude na jedněch olympijských hrách startovat na lyžích i snowboardu, si všiml dokonce deník New York Times a věnoval tomu titulní stranu sportovní rubriky.

autor: jsu
Spustit audio