Dostat se mezi fotbalovou smetánku je čím dál těžší. Liga mistrů je za odměnu, myslí si Kolář

12. leden 2022

Hostem Davida Novotného ve sportovní talkshow Na place je bývalý fotbalista Daniel Kolář. Jak se k fotbalu dostal? Jak vzpomíná na své začátky v prvním mužstvu Sparty Praha? A proč se jeho přestup do Plzně uskutečnil až  poslední den přstupového období? Poslechněte si celý rozhovor!

Dane, ty jsi část kariéry působil v Plzni, kde se vám tenkrát dost dařilo. 

Bylo to nádherné, všichni jsme si to užívali, ale s jídlem rostla chuť. Jakmile jsme se probojovali do první Ligy mistrů, tak každý automaticky očekával, že tam budeme další roky. My jsme ale zjistili, že rok od roku je těžší se tam dostat a že nejsme jediní, kteří se tam snaží dostat.

Čtěte také

Kluby okolo navíc mají dobré hráče i více financí. Dostat se do Ligy mistrů bude teď čím dál těžší. Dostat se mezi fotbalovou smetánku je za odměnu a měli bychom si toho vážit. Myslím si, že my to doceňujeme až teď.

Proto si myslím, že vznikla Evropská konferenční liga. Já fandím Spartě a najednou nemám ambici, aby hrála Ligu mistrů, protože si říkám, proč bychom měli jezdit na PSG a dostat 5:0. Navíc nemusí být tlak jen na tu Ligu mistrů.

Samozřejmě je tlak, protože je tam nejvíce peněz a každý chce vydělat.

Jenže tam máš i peníze za získané body a když to propočítáš, tak těžko říct, co je lepší.

Hráč, který vyhraje tři zápasy v Konferenční lize, má daleko větší sebevědomí a dokáže se poměřit s evropským soupeřem. Nemusí to být TOP tým ze Španělska, ale je to evropský soupeř, který ti nastaví zrcadlo. Pro hráče jsou to zkušenosti k nezaplacení. Doufám, že co nejvíce týmů bude hrát poháry.

Jak vzpomíná na trenéra Pavla Vrbu? A jak vypadal jeho první den v plzeňském klubu? Poslechněte si celý rozhovor!

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport
autoři: David Novotný , vla

Související