Dan Bárta: Když zpívám, cítím se jako nástroj

19. listopad 2013

„Hodně věcí dělám za chůze,“ přiznal během rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou známý zpěvák Dan Bárta, který vydává novou desku se skupinou Illustratosphere. Jak album Maratonika vznikalo?

Dan Bárta si na albu Maratonika dělal všechno sám. I booklet. „Každé období mělo něco,“ konstatuje. „Když jsme se před 12 lety upsali nadnárodní korporaci, nemuseli jsme se o nic starat,“ vysvětluje. Zatímco v současné době to, co vydělá, investuje. Na jeho tvorbu však tyto změny prý nemají žádný vliv.

„Vlásek sem, vlásek tam, nikdy to není úplně hotové,“ tvrdí o hudbě Dan Bárta s tím, že si před nahráváním stanovili pevný termín dokončení. A jedna píseň vznikala doslova živelně. „Jeden po druhém jsme chodili nahrát to, co jsme právě vymysleli,“ nastiňuje.

Čtěte také

Mezi 10. a 11. hodinou se mluvilo také o koncertech, které odhalují to, že hlasivky a zbytek těla spolu hodně souvisí. „Když zpívám, cítím se celý jako nástroj, šije to se mnou, aby tón vyšel,“ zamýšlí se.

Dan Bárta přiznal, že mu to často začne skládat při chůzi

Proč je rád v přírodě? Jakou hudbu si pouští ve volném čase? I tyto otázky padly. A co na ně odpověděl Dan Bárta? To se dozvíte ze záznamu rozhovoru.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio