Colorado slaví zisk Stanley Cupu. Jaké bylo finále NHL? Poslechněte si Čistou hru

28. červen 2022

Hokejisté Colorada zdolali v šestém finále Tampu Bay 2:1 a získali třetí Stanley Cup v klubové historii. Právě skončený ročník NHL rozebírají v pořadu Čistá hra hokejový expert Martin Procházka a bývalý hráč Colorada Václav Nedorost. Jak moc důležitým článkem vítězného týmu byl brankář Pavel Francouz? Čeká útočníka Paláta podepsání poslední velké smlouvy v prestižní zámořské soutěži? Poslechněte si celý díl, který bilancuje finálovou sérii Stanley Cupu.

Václave, před lety jste také v Coloradu působil. Jaké máte na tým z Denveru vzpomínky?

Určitě jenom ty dobré. Mrzí mě, že jsem tam kvůli zranění strávil jen dvě sezony. Bylo samozřejmě těžké se prosadit do týmu po úspěšných ikonách jako byly Joe Sakic, Peter Forsberg, Patrik Roy nebo i Milan Hejduk. O to více si toho vážím a na to období vzpomínám jen v tom nejlepším.

Čtěte také

Brankář Pavel Francouz si ve finále bohužel moc nezachytal. Jak si myslíte, že se svojí pozici vyrovnával?

Je to povahově kluk, který ví kde je a že byl braný jako brankář číslo dva. Jak znám "Francíka" tak vím, že on bude stoprocentně rád, že vydržel zdravý. Navíc si myslím, že i vedení Colorada mělo zamotanou hlavu, protože finále konference a souboj proti Edmontonu prostě vychytal.

Na straně poražené Tampy Bay se ve velkém stylu v play off představil Ondřej Palát. Martine, může ho jeho jízda vyřazovací fází kariérně posunout někam dál? 

Jednoznačně. Už v loňské sezoně ukazoval, že je to výborný hráč a navíc k sobě měl úžasné spoluhráče Stamkose a Kucherova. Navíc Ondru Tampa vytěžovala v přesilových hrách, což ho také hrozně posunulo nahoru a ukázalo se to i v tom, že dával rozhodující branky. Určitě si svými výkony řekl o nějakou nadstandardní smlouvu. Jsem zvědavý, jak se rozhodne ohledně jeho budoucnosti v NHL.

Zůstane Ondřej Palát v Tampě? Co pro Pavla Francouze znamená zisk Stanley Cupu? Co slibuje blížící se draft NHL pro české hráče? Poslechněte si nabitou Čistou hru Martina Procházky!

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.