Čínským učitelům došla trpělivost, rozbíjejí žákům mobily. Rodiče to schvalují

11. říjen 2017

Videa s cizím neštěstím byla oblíbená už dávno před rozšířením internetu. Škobrtnutí o práh u dveří, rána po nevydařeném skoku do vody nebo nechtěné rozbíjení cenných věcí. Právě něco takového teď zaujalo čínské sociální sítě. V jedné škole tam našli alternativní trest pro nezbedné žáky, kteří si ve vyučování hrají s mobilními telefony.

Zabavené mobily tam učitelé prostě začali rozbíjet. A to vše před zraky studentů, kteří klidně stáli na školním hřišti.

Proti nástrojům žákovské neplechy si vzali kladiva nebo telefony házeli do kbelíku s vodou. Při tom všem učitelé ze střední školy ve městě Nan-jang ve střední Číně hlásili do megafonu jména studentů, kteří porušili školní řád.

Vedení školy podle čínského serveru Shine tvrdí, že to rodiče schválili. Souhlasili prý, že toto kreativní řešení neukázněnosti je jen pro dobro jejich dětí, které se musí víc soustředit na vzdělání. Na to je obecně v Číně kladený velký důraz a žáci tráví přípravou hodně času.

V komentářích se ale objevily hlasy, že škola porušuje zákon a telefony měla vrátit rodičům. Zajímavé bude sledovat, za jak dlouho a jestli vůbec dostanou žáci mobily nové.

autor: kla
Spustit audio