Chorvatsko stále sužuje velké sucho

21. srpen 2003
Vysílání v Chorvatsku 2009

Přestože Chorvatsko trápí obrovské sucho a některé firmy musejí omezovat odběr vody, kvalitu vody v Jadranu to neovlivnilo. Moře je podle kontroly chorvatského ministerstva životního prostředí velmi čisté.

Chorvatsko stále trápí velké sucho. Pokud do několika dnů nespadne větší množství srážek, hrozí velkým podnikům další omezení dodávek vody. Tak velké redukce přísunu vody v této oblasti nikdy nebyly. Omezení by platila do doby, než se by se opět vyrovnala hladina spodních vod. Meteorologové zatím v předpovědi na následující týden žádné vydatnější srážky neočekávají.

Voda v Jadranu je bez problémů. Potvrdila to kontrola chorvatského ministerstva životního prostředí. Žádná z pláží si tak nevysloužila černou tečku, kterou se ve smyslu světových zdravotnických standardů označují pláže a místa nevhodná ke koupání.

Počasí v Dalmácii:
Na chorvatském pobřeží bude v pátek 22. srpna slunečno a i nadále velmi teplo. Vstávat budeme do 22 až 27 stupňů, k moři půjdeme při třicítce. Jinými slovy, odpolední teploty vystoupí na 30 až 35 stupňů. Povane slabý jihozápadní vítr.

autor: duv
Spustit audio

Více z pořadu