Chinaski, Ben Cristovao i Kateřina Marie Tichá. Poslechněte si jubilejní koncert Světlo pro Světlušku

Jubilejní 20. ročník koncertu Světlo pro Světlušku se nesl v duchu motta: Spolu přes překážky. Živě se vysílal z Chuchle Areny Praha a zaznělo osm hudebních duetů spolu s medailonky a příběhy podpořených jednotlivců a organizací.

Spolu přes překážky

Hudební vystoupení byla tradičně prokládána medailonky, které divákům přiblížily, jak a kde Světluška pomáhá. Letos jsme se zaměřili na příběhy těch, kteří museli překonat překážky během studia nebo při hledání pracovního uplatnění. Sdíleli jsme s vámi také zkušenosti rodičů, kteří se starají o dítě s diagnostikovanou těžkou vadou zraku či s kombinovaným postižením, a představili jsme organizace, které jim v péči o ně pomáhají.

Čtěte také

Osm hudebních vystoupení

Diváci a posluchači vyslechli osm duetů hudebníků se zrakovým postižením spolu se známými zpěváky. Dvacetileté výročí s námi oslavila doslova hvězdná sestava účinkujících. Letos pro Světlušku vystoupili Chinaski, Ben Cristovao, Martina Pártlová, Anna Julie Slováčková, Kateřina Marie Tichá, Michal Horák, Jiří Krhut a Štěpán Kozub, Martin Rous.

Hudební vystoupení doprovázel Světluščí sbor, složený z Kűhnova dětského sboru a nevidomých dětí Školy J. Ježka a ZŠ pro žáky s poruchami zraku na nám. Míru v Praze, smyčcový kvintet Unique Orchestra a další doprovodní muzikanti.

Čtěte také

Jak nás můžete podpořit

Během koncertu mohli diváci a posluchači podpořit Světlušku odesláním dárcovské SMS, přispět on-line přes web svitimstale.cz, nebo prostřednictvím QR platby ze svého mobilního bankovnictví. Koncert vysílal živě Radiožurnál a ČT1 9. října ve 21:15.

PODPOŘTE SLABOZRAKÉ A NEVIDOMÉ