České Budějovice odsoudily útok pořadatelské služby na fanouška, incident začala řešit policie

25. duben 2023

Fotbalový klub Českých Budějovic odsoudil a distancoval se od chování pořadatelské agentury, která na nedělním zápase násilně zasáhla proti fanouškům Jablonce. Dynamo v tiskovém prohlášení upřesnilo předchozí výrok mluvčího klubu, který původně zákrok označil za adekvátní. Incidentem se zabývá i Policie ČR.

Záběry ležícího jabloneckého fanouška, proti kterému násilně zasahuje pětice členů bezpečnostní agentury PS Patrol, zveřejnil v pondělí na twitter účet podcastu Za čarou. Brzy se objevila další videa, incident vyvolal na sociálních sítích velký ohlas.

Mluvčí Dynama Českých Budějovic Dušan Mendel původně pro web Budějcká Drbna řekl, že zákrok bezpečnostní služby byl adekvátní. Jablonecký fanoušek měl v sektoru hostí poškodit sedačku, kterou se měl následně pokusit hodit na hrací plochu. Klub však nedělní komentáře upřesnil.

Klub uvádí na pravou míru, že prohlášení poskytnuté v pondělí dopoledne tiskovým mluvčím Dušanem Mendelem zpravodajskému webu Budějcká Drbna bylo vyřčeno v době, kdy měl klub k dispozici pouze záběry z kamerového systému na Střeleckém ostrově, a nikoliv amatérská videa, která byla zveřejněna až v pondělí odpoledne a potvrdila pochybení pořadatelské firmy PS Patrol,“ píše Dynamo v oficiálním prohlášení.

Klub považuje incident za exces a selhání konkrétních jednotlivců, nikoliv systému. Incident v prohlášení odsoudil.

„SK Dynamo České Budějovice důrazně odsuzuje a distancuje se od agresivního chování několika členů pořadatelské firmy PS Patrol. Jejich chování bylo v přímém rozporu s hodnotami klubu, jeho pravidly a plněním smlouvy s pořadatelskou službou.“

Členové PS Patrol, kteří se zákroku na jablonecké fanoušky dopustili, byli firmou propuštěni. Podle zástupce bezpečnostní agentury budou exemplárně potrestáni. Incident vyšetřuje i Policie České republiky, se kterou klub podle svých slov „úzce spolupracuje a poskytuje veškerou potřebnou součinnost“.

Kromě policie se bude situací zabývat na čtvrtečním setkání i disciplinární komise Ligové fotbalové asociace.

autoři: iROZHLAS.cz , bac , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás