Češi v baráži porazili Černou Horu a jedou na fotbalové ME 2012!

18. září 2012
S mikrofonem za fotbalem

Naděje umírá poslední. Bílkovu týmu se podařilo vyhrát oba zápasy baráže s Černou Horou a postoupil tak na evropský šampionát v roce 2012. Radiožurnál pro vás bude vysílat zápasy naší reprezentace z Ukrajiny a Polska – na slyšenou 8. června příští rok. Fandíme českému fotbalu!

Černohorci po losu svého barážového soupeře v kvalifikaci na ME 2012 v Polsku a na Ukrajině reagovali poněkud arogantně ve smyslu, že neznají žádného Čecha, který hraje fotbal. O to víc se však trenér Michal Bílek a jeho svěřenci, ačkoli v té době ještě neměli moc informací o Balkáncích, soustředili na důkladnou přípravu. A to se v prvním utkání vyplatilo!

V brance oba zápasy, i přes své zranění, spolehlivě odchytal Petr Čech. V týmu byli také čtyři hráči Viktorie Plzeň, která má za sebou zkušenost se slavnou Barcelonou, dále Rosický, Sivok a také Matějovský.

Česká fotbalová reprezentace na předzápasovém tréninku v Hampden Parku

Radiožurnál pro vás vysílal pražské utkání i podgorickou odvetu celé v přímém přenosu.

pátek 11. listopadu
Česko – Černá Hora, stadion Letná
(zápas skončil 2:0)

úterý 15. listopadu
Černá Hora – Česko, stadion Podgorica
(zápas skončil 0:1, český tým postoupil na ME 2012)

Fanděte s námi, český tým vaši podporu při posledním měření sil v kvalifikaci na ME 2012 potřebuje!

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio