Bývalý fotbalista Radek Hochmeister: Z ligových štací nejraději vzpomínám na titul se Slovanem Liberec

25. květen 2022

 Hostem středeční talkshow Na place s Ladislavem Hamplem je bývalý prvoligový fotbalista Radek Hochmeister. Fotbalově vyrůstal na Spartě, aby v tuzemských podmínkách následně prošel Jabloncem, Libercem, Olomoucí, Kladnem, Plzní, Hradcem Králové a Bohemians.  Jak vzpomíná na trenéra Vítězslava Lavičku? S kterými hráči si během prvoligových štací nejvíce rozuměl? Poslechněte si celý rozhovor s bývalým obráncem a záložníkem. 

Radku, na jaký moment z profesionální kariéry vzpomínáš nejraději?

Určitě nejvíce mi v paměti zůstane zisk titulu se Slovanem Liberec z roku 2006 a také mi hodně dalo i působení ve Spartě, kde už jsem nakouknul do velkého fotbalu a měl možnost se setkat s velkými fotbalovými osobnostmi.

Čtěte také

V tuzemsku jsi se často stěhoval na různá hostování. Co všechno jsi z pozice hráče řešil při přesunech?

Většinou to funguje tak, že se o ty základní potřeby klub postará. Já měl zpočátku k dispozici agenta pana Vacka a postupem času už jsem si všechno ostatní zařizoval sám. Když jsem hrál v klubech, které byly do sto kilometrů od Prahy, tak se bydlení neřešilo a dojížděl jsem. Ale při angažmá v Jablonci a Liberci jsem se na sever Čech přestěhoval.

Prvoligovou kariéru jsi zakončil v Hradci Králové. Co říkáš na jejich skvělé výkony v uplynulé sezoně?

Mile mě překvapil. Po jejich postupu z druhé ligy jsem úplně nevěřil, že by mohli hrát tak vysoko a předvádět tak kvalitní výkony. Přeji jim, aby se povedlo vybudovat stadion a zázemí, které bude adekvátní pro první ligu.

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport
autoři: Ladislav Hampl , rej
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.