Biatlonisté zažili propadák na úvod Světového poháru. „Ode dna se dá také odrazit,“ říká Krčmář

27. listopad 2017

Kdo čekal úspěch biatlonové reprezentace hned v prvních závodech Světového poháru, musel být zklamaný. Češi bez Gabriely Koukalové skončili desátí v mixu dvojic, čtyřčlenná smíšená štafeta dokonce přijela do cíle až na třináctém místě.

„Letos to byl velkej křest, bohužel se opět trochu sápala, takže to dopadlo, jak to dopadlo,“ utrousil Zdeněk Vítek poté, co viděl skrz svůj dalekohled, jak Veronika Vítková spíš obstřeluje terče. Tušil, že je zle, celkem sedm chyb, trestné kolo.

Šéftrenér Ondřej Rybář opouštěl stadion s tím, že se ještě se svými svěřenci k neúspěšnému závodu vrátí. „Já bych to úplně neuzavřel jak závod blbec, výkony nejsou jistý, musím říci, že jsem trochu zklamaný, takhle bych si to nepředstavoval. Je potřeba nebrat to na lehkou váhu a někdy je dobrý trošku rozvířit vodu,“ říká.

Jak bude vířit vodu, si nechá Rybář pro sebe, i když sami závodníci tentokrát moc dobře vědí, že takhle ne. „Nebudeme se za nic schovávat, zklamání to je, ale ode dna se dá také odrazit,“ říká Michal Krčmář.

Snad i trochu přehání, když mluví po prvním závodě o dně, ale pravdou je, že jde na úvod o výsledek hodně vzdálený představám a ambicím týmu. Svoji skutečnou sílu budou moci ukázat až po dvoudenní přestávce, do středy mají biatlonisté závodní volno.

autor: David Nyč
Spustit audio