Benefiční večer Světlo pro Světlušku letos zazářil v novém. Podívejte se na záznam

Nadační fond Českého rozhlasu v sobotu večer pořádal tradiční vyvrcholení svých projektů ve slavnostním programu Světlo pro Světlušku. Letošní motto „To budete koukat“ dávalo už předem tušit změny. Pro zrakově postižené diváky bylo vysílání opatřeno živým audiopopisem z Pražské křižovatky a nově bylo možné přenos sledovat i na sociálních sítích a serveru iROZHLAS, kde mohli diváci přispět Světlušce online. Večerem provázeli moderátoři Ewa Farna a Karel Kovář alias Kovy.

 

Mimořádná vládní nařízení se dotkla i 16. ročníku benefičního večera Světlo pro Světlušku. V Pražské křižovatce chyběli diváci a bohužel také tradiční světluščí sbor.

Benefiční koncert Světlo pro Světlušku

Komplikacím organizátoři čelili až do poslední chvíle. Po boku moderátora Karla Kováře alias Kovyho se nakonec objevila zpěvačka Ewa Farna, která s elegancí převzala roli moderátorky po Veronice Khek Kubařové. Ta sledovala pořad z karantény.

Vystoupení interpretů se z bezpečnostních důvodů odvysílalo z předtáček, které probíhaly celou sobotu v Pražské křižovatce.

Tradiční hudební schéma byla sice kratší v minutách, ale o to bohatší v žánrech. Vystoupili skvělí interpreti – Ewa Farna, Anna K., Pavel Šporcl, Michal Hrůza nebo Lake Malawi. A písničkář Jan Pokorný alias Pokáč během večera dokonce v premiéře představil písničku, kterou složil přímo pro Světlušku.

Benefiční večer Světlo pro Světlušku.jpg

Formát Den POTMĚ se dočkal obměny, nahradily ho reportáže Den SPOLU. Do projektu se zapojili Ben Cristovao, Pavel Šporcl nebo Kovy. A Iva Pazderková se svým nevidomým parťákem Ondřejem Zmeškalem pobavili originálním stand-up comedy vystoupením.

Během přímého přenosu mohou diváci a posluchači využít linek call centra a prostřednictvím operátorek přislíbit finanční dar, který pošlou po skončení přenosu na sbírkové konto Světlušky 99999 99999/0100. Světlušce také mohou odeslat dárcovskou SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA 60 nebo pro dlouhodobou podporu ve tvaru DMS TRV SVETLUSKA 60 (pravidelná měsíční podpora Světlušky ve výši jedné DMS). Sbírkové konto Světlušky „deset devítek" 99999 99999/0100 je rovněž dárcům otevřené po celý rok.

V průběhu večera se pomocí dárcovských SMS a darů do call centra podařilo vybrat přes 2,2 milionu korun. Na videozáznam benefice se můžete podívat na našem Facebooku.

autor: and | zdroj: Nadační fond Českého rozhlasu Světluška
Spustit audio

Související