Adam Ondra: Po třech letech tréninku si chci užít skalního lezeckého životního stylu

Než jsem na olympiádu odjížděl, tak jsem věděl, že odjet bez medaile bude neúspěch. Na druhou stranu jsem ve finále zalezl na své maximum, přiznává sportovní lezec Adam Ondra. V exkluzivním rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou říká, že se nyní těší, až pojede do skal.

Lezení je podle Adama Ondry životní styl. „Nenapadne nás, že bychom strávili víkend někde jinde než na skalách, není výjimka, že někdo řídí šest hodin, aby si někde v Itálii zalezl někde na skalách,“ vysvětluje.

Čtěte také

Na umělou stěnu teď už nepůjde šest dní v týdnu, ale třeba jen jeden nebo dva dny, a je rád, že chvíli nebude muset trénovat moderní bouldering. „Ty dva roky tvrdého tréninku se tímto směrem neprojevily,“ říká s tím, že v tom by se potřeboval o něco zlepšit.

Na olympiádu se především těšil, jak to psychiky zvládne. „Cítím, že jsem uspěl na jedničku i přesto, že odjíždím bez medaile. To je scénář, který jsem si nemyslel,“ usmívá se.

autoři: Lucie Výborná , prh
Spustit audio

Související

  • Olympijský rok lezce Adama Ondry

    Lezec Adam Ondra patří k největších nadějím na zisk medaile na letních olympijských hrách v Tokiu. Časosběrný seriál Olympijský rok s ním natáčí Barbora Kovaříková.