9 věcí, podle kterých poznáte to správné bistro
Pavel Maurer si oblíbil bistra, protože mu v nich chutná. Jenže jsou tu i další znaky, kterými se každé bistro prozradí na hony daleko.
Často se chodím najíst do bistra. Je to rychlé, neokázalé a většinou mi tam chutná. V naší republice i jinde ve světě se stravování „bistrového“ typu stalo v poslední době velmi populární především mezi mladými lidmi.
Zkusil jsem se dát dohromady několik argumentů, proč se v bistru cítím dobře já, nějaký kravaťák, maminka s kočárkem, student nebo „dredař“. V čem vězí úspěch bistra?
Celková kombinace všech zmíněných typických vlastností vytváří pohodovou atmosféru a zdání, že je tu lacino. Není to ale tak docela pravda. Většina bister funguje jako samoobsluha, takže ušetří na číšnících, nabízejí jen velmi limitovaný počet jídel a samotná investice do vybavení je minimální.
Proto je třeba uznat, že tento fenomén je nejen oblíbený a příjemný pro lidi, ale je zároveň geniálním ekonomickým konceptem pro vnímavé provozovatele. Tak ať udrží úroveň!