Zima na přání: co vám bedekry a informační tabule neřeknou

28. duben 2017

Rozsvěcování vánočních stromků, trhy, smažený kapr a cukroví nebo horská střediska – to je už klasický obrázek končícího roku. Jak prožíváte advent, Vánoce a přelom roku vy? Dodržujete unikátní zvyky, nebo jste si oblíbili netradiční místo, které bychom neměli minout? Pozvěte našeho reportéra Ľubomíra Smatanu!

Pamatujete na letní projekt Prázdniny na přání? Ľubomír Smatana putoval dva měsíce po Česku a navštívil desítky míst, na která jste ho poslali.

Přichází zima a Ľubomír se vydává na další cestu, tentokrát v rámci akce Zima na přání. Ta startuje 5. prosince, tedy v den, kdy chodí Mikuláš, a končí 6. ledna na Tři krále.

Čtěte také

„Ľubomír Smatana je reportér, který má mimořádný talent pro práci s detailem, oplývá schopností přirozené komunikace,“ vysvětluje šéfredaktor Radiožurnálu Jan Pokorný.

„Posluchači si oblíbili osobitý a v dobrém slova smyslu prostořeký ‚Ľubomír styl‘. I zima je obdobím, kdy lidé putují po Česku za sněhem a zimními sporty, za příbuznými, připravují se na Vánoce, a to leckdy netradičně. Věříme, že náš reportér je muž do nepohody a nabídne zajímavé reportáže bez ohledu na počasí,“ zdůrazňuje.

S Ľubomírem procestujete Českou republiku křížem krážem. Navštívíte s ním předvánoční trhy, prodejce kaprů a dojde také na pečení cukroví nebo návštěvu horských středisek.

Víte o zajímavém místě, které by Ľubomír během své zimní cesty neměl minout? Dejte mu o něm vědět! Reportér má sice svůj itinerář, ale jeho cestu ovlivníte především vy, posluchači.

„Ukázalo se, že spolupráce s posluchači je tou správnou cestou. V létě posílali různé tipy, pozvánky na zajímavé akce, upozorňovali na ‚pábitele‘, jejichž příběhy osvěžily vysílání zpravodajského Radiožurnálu,“ upozorňuje Jan Pokorný.

Zimu na přání si s námi můžete užít i během Vánoc. „Smatanovi – to je početná rodina a my jí nepřipravíme Štědrý den bez táty. Možná nám Ľubomír představí svou rodinu o Vánocích tak, jak ji nezná ani on sám,“ zamýšlí se na závěr.

autor: šše
Spustit audio