Tipy na Velikonoce v Praze: zabavte se na velikonoční bojovce, navštivte UMtrh nebo Zoo Praha

28. březen 2024

Už víte, kam vyrazíte o Velikonocích? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Velikonoční UMtrh

  • pátek 29. až neděle 31. března, Praha 1

Před Rudolfinem najdete už od pátku UMtrh Velikonoční festival chutí a zeleného piva, kde potkáte mnoho šikovných českých tvůrců, kteří budou prodávat své výrobky. Kromě gastronomických zážitků vás tu tedy čeká i design, móda nebo šperky. Po celou dobu akce pofrčí i doprovodný hudební live program. Těšit se můžete například na zpěvačky z konzervatoře Jaroslava Ježka.

Žižkonoce – Velikonoční bojovka pro celou rodinu

  • neděle 31. března, Praha 3

Slepička znovu poztrácela po Žižkově svá vajíčka. Ta jsou rozeseta na sedmi místech po celé čtvrti a vy je najdete, když se vydáte po žižkonoční trase. Start je v KC Vozovna, kde si vyrobíte košíček, pak už můžete hledat a nakonec zamíříte do cíle do Atria Žižkov. Na trasu se vyráží v předem stanovených časech mezi 13. a 15. hodinou. Bojovka může trvat až 3 hodiny.

Velikonoce v Muzeu Karla Zemana

  • pátek 29. až neděle 31. března, Praha 1

Zažijte vesmírné Velikonoce v kulisách světově uznávaných filmů. Expozicí proletíte s vesmírnou mapou a ten, kdo vyřeší správně všechny úkoly, které ho na dobrodružné cestě potkají, se bude moci vrátit zpět na zem a potetovat/označit svou posádku stylovými filmosaury. A nebo jimi ozdobit velikonoční vajíčka. Akce probíhá v prostorách Muzea i v jeho blízkosti.

Velikonoce v Zoo Praha

  • pátek 29. března až pondělí 1. dubna, Praha 7

Čtěte také

V Zoo Praha se těšte na honbu za pokladem, komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba víkendové dny se bude konat i speciální setkání u tříměsíční gorilí samičky Mobi. Na Velikonoční pondělí čeká návštěvníky tematický program u více než dvaceti druhů zvířat napříč zoologickou zahradou. V pondělí 1. dubna bude navíc v provozu aprílová telefonní linka na pana Hrocha. Podrobný program ZDE.

Velikonoční trhy

  • do neděle 7. dubna, Praha 1

Čtěte také

V centru Prahy si můžete užít velikonoční trhy, stánky nabídnou tradiční zboží jako malované kraslice, pomlázky, velikonoční dekorace, rukodělné výrobky i nejrůznější pochutiny. Kouzlo jara si vychutnáte na Staroměstském a Václavském náměstí, ale také na Mariánském náměstí, kde budou stánky od sociálních podniků a neziskových organizací.

Matějská pouť

  • do neděle 14. dubna, Praha 7

Své brány otevřela největší pouť v České republice. Tradiční Matějská potrvá až do dubna, místo se nemění, za atrakcemi opět vyrazíte na holešovické Výstaviště. Čeká vás klasika v podobě strašidelného zámku, kolotočů, centrifugy, střelnice, záplavy cukrové vaty a perníkových srdcí.

Výstava Planeta Praha

  • do 1. září, Praha 2

Čtěte také

Centrum architektury a městského plánování připravilo spolu s tvůrci dokumentárního filmu a knihy Planeta Praha stejnojmennou výstavu. Pro návštěvníky je připravena řada interaktivních prvků, včetně virtuální reality. Nahlédněte do světa našich zvířecích spolubydlících, jak vidí metropoli a život v ní? A jak využívají městské prostředí? Odpoví expozice, která trvá až do září.

Výstava KAFKAESQUE 

  • do 22. září, Praha 7

Čtěte také

Pražský rodák Franz Kafka je jedním z klíčových autorů 20. století. Jeho romány, příběhy a korespondence byly přeloženy do desítek jazyků. Letos je to 100 let od jeho úmrtí, což připomíná výstava v Centru současného umění DOX. Více než třicet umělců tak představuje vlastní kafkovské pojetí současného světa. Připraveny jsou také diskuse, filmové projekce nebo koncerty.

Výstava Czech Press Photo

  • do konce srpna, Praha 1

Čtěte také

V Nové budově Národního muzea můžete navštívit výstavu již 29. ročníku prestižní novinářské soutěže Czech Press Photo. Prezentovány jsou oceněné snímky a další vybrané fotografie, které charakterizují uplynulý rok. Celkem je k vidění více než 470 tištěných fotografií a více než 240 snímků v obrazovkách a projekcích od 120 autorů. Součástí výstavy bude bohatý doprovodný program.

Nová PET Tropicana a výstava Tropické květy

  • do neděle 7. dubna, Praha 7

Čtěte také

Veronika Richterová se už bezmála dvacet let zabývá uměleckou recyklací a tvorbou barevných plastik z použitých PET lahví. Svá díla znovu vystavuje ve skleníku Fata Morgana. Přijďte se podívat na fantastické rostliny i živočichy vyrobené z plastových lahví, které autorka nachází u kontejnerů nebo podél cest. Botanická zahrada se také postarala o to, aby byly květiny z plastu náležitě pojmenovány. Těšit se tu můžete také na výstavu Tropické květy, exotické rostliny si zároveň můžete zakoupit, je tedy pravděpodobné, že domů nepůjdete s prázdnou.

Rádiová stezka

  • Praha – Satalice

Čtěte také

Studenti 1. IT Gymnázia v Satalicích vytvořili naučnou stezku na počest rádiové historie. Vysílání začalo 18. května 1923 ve stanu v pražských Kbelích a v sousedních Satalicích byla vybudována rádiová stanice. Dnes v budově sídlí právě zmíněné gymnázium a trasa vede kolem něj parkem. Projít si ji může kdokoli, má osm zastávek a vznikla k ní i aplikace.

autor:
Spustit audio