Těší mě, že jsem ukončil střelecké trápení, říká Tomáš Hertl po vítězství 5:1 nad Lotyšskem

20. květen 2022

Česká hokejová reprezentace přejela ve čtvrtém utkání mistrovství světa ve Finsku výběr Lotyšska 5:1, všechny údery zasadil favorit v úvodní třetině. Příjezd ze zámoří oslavil gólem a asistencí David Pastrňák. Po českém útlumu snížil na začátku závěrečného dějství Arturs Kulda. Jinak tým Kari Jalonena kontroloval vývoj utkání a spravil si chuť po dosavadních nevýrazných výkonech na šampionátu. Dalším soupeřem národního týmu bude v sobotu od 19:20 Norsko.

Po blamáži s Rakouskem odpověděli Češi kritikům tím nejlepším možným způsobem. Raketový vstup do utkání s Lotyšskem znamenal už v 7. minutě vedení 3:0. Když se navíc v 17. minutě poprvé na turnaji trefil Tomáš Hertl a krátce před koncem třetiny i David Pastrňák, bylo o osudu zápasu rozhodnuto. ,,Už od rána bylo cítit, že chceme rezolutně odčinit porážku od Rakouska a věděli jsme, že do zápasu musíme vlítnout. S Krejčím i Pastrňákem se mi hraje skvěle, jsou to výborní hráči," povídal v mixzóně krátce po skončení utkání na turnaji už devítibodový kapitán Roman Červenka.

Čtěte také

Lotyše po celé utkání trápily všechny čtyři české útočné formace. Brankostroj v první třetině otevřel útok v čele s Tomášem Hertlem. ,,Jsem moc rád, že tu gólovou radost odstartovala naše formace a těší mě, že jsem se také konečně prosadil. Snažil jsem se o častou střelbu a vyšlo to. Za stavu 5:0 už jsme začali možná moc vymýšlet a lítalo tam až moc nahrávek," hodnotil Hertl vítězné utkání 5:1.

Přílet hlavní hvězdy z NHL Davida Pastrňáka vlil českému týmu novou energii a oživil i spolupráci Pastrňáka s Krejčím, kteří spolu působili v jednom útoku v Bostonu. ,,S Krejčou je radost hrát, vždy je schopen přihrávkou najít toho správného hráče na ledě. Je fajn, že jsem dal gól hned v prvním zápase po příjezdu, teď je potřeba zregenerovat a připravit se na Nory," libuje si souhru s kamarádem z útoku Pastrňák.

Další utkání čeká český tým v sobotu 21. května od 19:20 proti Norsku. Duel budeme samozřejmě vysílat v přímém přenosu s komentářem reportérů Františka Kuny a Petra Kadeřábka.

Kdy ve Finsku hrají Češi?

  • 14. května Česko – Velká Británie 5:1
  • 15. května Česko - Švédsko 3:5
  • 17. května Česko - Rakousko 1:2 po samostatných nájezdech
  • 19. května Česko - Lotyšsko 5:1
  • 21. května Česko - Norsko 4:1
  • 23. května od 15:20 Česko - USA
  • 24. května od 19:20 Česko - Finsko

Jak nás naladíte?

Nenechte si ujít skvělou hokejovou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Radiožurnál Sport vám také přináší ohlasy hráčů a trenérů, reportáže ze zákulisí světového šampionátu.

Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

Spustit audio

Související