V dalších zápasech šampionátu musí český tým přidat na agresivitě, shodují se expert Tomáš Vlasák a reprezentant Jiří Smejkal

16. květen 2022

Po úvodním vítězství 5:1 nad Velkou Británií zaznamenali čeští hokejisté první porážku na turnaji, když nestačili na Švédy a prohráli 3:5. Co Čechům v druhém zápase scházelo? Kde se utkání zlomilo?  Krátce po utkání se o hodnocení postarali hokejový expert a bývalý úspěšný hráč Tomáš Vlasák a současný člen reprezentačního výběru Kari Jalonena útočník Jiří Smejkal. Další utkání na světovém šampionátu čeká český výběr v úterý od 15:20 proti Rakousku.

Čtěte také

Rozhodující fází utkání byl začátek druhé třetiny, kdy Češi začali prohrávat osobní souboje a byli na kotoučích pozdě. Z toho pramenily fauly, které Švédové dokázali využít. Zároveň ve třetí třetině se ukázalo, že také náš tým umí být agresivnější a to si musí tým přenést do dalších zápasů. Stále je to začátek turnaje a věřím, že hráči jako Tomáš Hertl se postupem času rozehrají k výborným výkonům,“ hodnotil krátce po utkání expert Tomáš Vlasák.

„Určitě nám nepomohla inkasovaná branka na 1:1 v závěru první třetiny. Švédové nás přehrávali, byli často na forčeku, ke kterému my jsme se moc nedostali. Zápas nám ukázal, že si nemůžeme dovolit mít slabší třetinu a že musíme být daleko silnější na puku,“ hledal příčiny porážky útočník Jiří Smejkal.

Kdy ve Finsku hrají Češi?

  • 14. května Česko – Velká Británie 5:1
  • 15. května Česko - Švédsko 3:5
  • 17. května od 15:20 Česko - Rakousko
  • 19. května od 19:20 Česko - Lotyšsko
  • 21. května od 19:20 Česko - Norsko
  • 23. května od 15:20 Česko - USA
  • 24. května od 19:20 Česko - Finsko

Jak nás naladíte?

Nenechte si ujít skvělou hokejovou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Radiožurnál Sport vám také přináší ohlasy hráčů a trenérů, reportáže ze zákulisí olympijskýh her.

Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Filip Šedivý , rej
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.