Musíme zjednodušit hru a nesnažit se vyučovat hokej, říká po porážce od Rakouska útočník Jakub Flek

18. květen 2022

Čeští hokejisté dostali sami sebe pod tlak před dalším programem zápasů základních skupin na mistrovství světa. Na turnaji v Tampere zatím porazili jen Velkou Británii a do dalšího utkání půjdu sice možná už s Davidem Pastrňákem, ale také s pouhými čtyřmi body ze třech zápasů. Navíc tým trenéra Jalonena v závěru skupiny čekají silné týmy Finska a USA. ,,Musíme hrát tvrdý, účelný hokej a zjednodušit hru," míní po historické porážce od Rakouska útočník Jakub Flek.

Po úspěšných přípravných turnajích a zprávách o posilách z NHL dostal český národní tým na šampionátu už druhou facku. Historická porážka s Rakouskem donutí trenérský štáb v čele s Kari Jalonenem k hlubší analýze výkonu. ,,Některé situace jsme zbytečně přehrávali, čehož se musíme do příště vyvarovat. Příjezd Davida Pastrňáka i Davida Kämpfa by nám mohl pomoci i v hlavách a zlepšit naše výkony," věří v lepší zítřky útočník Jakub Flek.

Čtěte také

Krátce po příletu ze zámoří už do zápasu proti Rakousku nastoupil i obránce Michal Kempný. Bohužel úspěšný vstup nezažil. ,,Na ledě jsem se cítil dobře, mrzí mě ale, že zápas neskončil vítězně a nemohl jsem si v závěru zazpívat českou hymnu. Co se stalo, už nezměníme. Musíme to hodit za hlavu a jít zápas od zápasu," říkal bezprostředně po nepovedeném utkání obránce Washingtonu.

Český tým vyhlíží přílet hlavní hvězdy z NHL Davida Pastrňáka a věří, že jeho zapracování do sestavy zvedne kvalitu hry o nějaký ten level výše. Další utkání čeká tým trenéra Jalonena ve čtvrtek od 19:20 proti Lotyšsku. Další zaváhání s papírově slabším soupeřem už si hokejisté nemohou dovolit.

Kdy ve Finsku hrají Češi?

  • 14. května Česko – Velká Británie 5:1
  • 15. května Česko - Švédsko 3:5
  • 17. května Česko - Rakousko 1:2 po samostatných nájezdech
  • 19. května Česko - Lotyšsko 5:1
  • 21. května od 19:20 Česko - Norsko
  • 23. května od 15:20 Česko - USA
  • 24. května od 19:20 Česko - Finsko

Jak nás naladíte?

Nenechte si ujít skvělou hokejovou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Radiožurnál Sport vám také přináší ohlasy hráčů a trenérů, reportáže ze zákulisí světového šampionátu.

Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: František Kuna , rej
Spustit audio

Související