Taxikáři zatím nepanikaří. Policie dál pátrá po vrazích i svědcích dvojité vraždy

13. duben 2014

Policisté varují pražské taxikáře. Dva muži zavraždění v hlavním městě v noci ze čtvrtka na pátek byli řidiči taxi služby a někdo je zabil právě kvůli tomu. Taxikáři ale, pokud varování dostali, se zatím neobávají.

„Ne, žádné varování jsem nedostal. Dávám si pozor, neberu každého,“ říká pražský taxikář Pavel Kreuz, který čeká na zákazníky na Václavském náměstí.

Vrazi zastavili obě oběti v centru Prahy a požádali o odvoz na okraj města. Těla zavražděných taxikářů - mladíka a staršího muže - našli podle mluvčí Hany Jeřábkové v Uhříněvsi.

„Oba muži se živili jako řidiči taxi služby a byli zavražděni v souvislosti s výkonem tohoto povolání, a to v nočních hodinách ze čtvrtka na pátek,“ uvedla pražská policejní mluvčí Jeřábková.

Policie po vrazích stále pátrá a hledá případné svědky. Zároveň varovala taxikáře, aby si dávali pozor.

„Nebojíme. Nad tím nemůžete takhle přemýšlet, že jo? Když se budu bát, tak budu sedět doma, nebudu chodit do práce,“ uzavírá taxikář Tomáš s tím, že ačkoli to pocit příjemný není, je třeba situaci brát, jaká je.

V Praze ale letos nejde o první vraždu taxikáře. Koncem ledna začala rodina pohřešovat dvaačtyřicetiletého Petra. Městský strážník ho našel prvního února v pražských Vinohradech s prostřelenou hlavou. Vrah je dosud neznámý.

autoři: mad , mch
Spustit audio