Starostka Jeseníku: V zimě už to bude mnohem složitější. Uklízíme, dezinfikujeme teď na tisíc procent

4. říjen 2024

S odklízením škod po povodních na severu Olomouckého kraje každý den pomáhá i přibližně 55 vězňů. Dohromady se jich ke včerejšku zapojilo už skoro sedm set. „Je to bezproblémové, jejich nasazení je vysoké. Každá ruka, která k nám přijde pomoct, je vítána. Na městě je vidět za necelé tři týdny, co uběhly od povodní, velký posun v úklidu. Některá místa jsou skoro taková, jako byla před povodní,“ říká starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová z TOP 09 za uskupení Jeseník srdcem.

„Opravdu bych chtěla poděkovat za to nasazení našim občanům, jejich příbuzným, technickým službám, vojákům, také profi hasičům, ale i sboru dobrovolných hasičů, kteří jsou u nás z celé republiky, a samozřejmě dobrovolníkům, kteří k nám přijíždí ze všech koutů,“ říká starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová. „Dobrovolníci se můžou hlásit u všech čtyř neziskových organizací, které působí teď na našem území nebo přes web Dobrovolníci Jesenicko.“

autoři: Petr Král , vma
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.