Společný koncert Zpěváčků a Sláviků opět na Slovensku

3. říjen 2011

Zveme vás na slavnostní koncert „ Slávik – Zpěváček 2011“, pořádaný 8. října 2011 od 19 hod. v Dome umenia v Piešťanech.

V programu mezinárodního koncertu představí svoje umění nejmladší interpreti lidových písní, vítězové národních soutěží Slovenské a České republiky za rok 2011. Deset reprezentantů z obou zemí prošlo celostátními koly soutěží „Zpěváček“ a „Slávik Slovenska“, kterých se zúčastnily tisíce dětí. Mladé talenty doprovodí profesionální orchestry OĽUN – Orchester ľudových nástrojov pod vedením primáše Miroslava Dudíka a BROLN – Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů s primášem Františkem Černým.

Koncert je tradičním vyvrcholením celostátních soutěží dětských zpěváků, pořádaných na Slovensku od roku 1990 a 17 let v České republice. Jejich vysoká úroveň přivedla pořadatele na myšlenku představit ty nejlepší z „líhně“ Zpěváčků a Sláviků na společném galakoncertu. Hned první vystoupení v r. 2001 v budově Slovenského rozhlasu v Bratislavě bylo tak úspěšné, že se z nich stala tradice. Koncerty se střídavě konaly na Slovensku a v České republice, posledních pět let byla jejich místem Praha. Letos opět zamíří Zpěváčci k našim sousedům.

V obrovské konkurenci účastníků soutěže není těžké najít skutečné talenty, spíš je obtížné mezi nimi zvolit ty, kteří obdrží titul bronzový, stříbrný a zlatý Zpěváček a Slávik roku. V Piešťanech uslyší diváci hlasy těch, kterým se to poštěstilo: vítěze přehlídky „Zpěváček 2011“ Sáru Kokešovou, Terezu Kachlovou, Patrika Hradeckého, Lucii Rybníkářovou, Zlatého Zpěváčka 2010 Kamilu Šošovičkovou a pět nejúspěšnějších „Sláviků Slovenska 2011“ Annu Lukáčovou, Terézii Podhradskou, Paulínu Šolcovou, Danielu Holomančinovou a Andrejku Sokoľákovou. Jako hosté Spolu s nimi vystoupí Zlatý Slávik 1991 Michal Seredič ml., finalista Slávika 1995 Rudolf Patrnčiak ml. a Cátalin Alexa z Rumunska.

Vstup na koncert je volný. Další informace naleznete na webových stránkách Folklorního sdružení.

autor: zuf
Spustit audio