SOUTĚŽ: Za tři správné odpovědi zahrada jako ze škatulky

9. červenec 2021

Pokud dnes 9. 7. odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte od nás cenu, kterou oceníte hlavně při pracích na zahradě.

Pokud odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte dneska zase pěknou cenu, která se vám bude hodit zejména teď uprostřed sezóny. Pošleme vám totiž akumulátorové zahradní nůžky na trávu a keře od firmy EGO, které jsou ideální pro každodenní péči o zahradu (jako zdroj energie slouží 12V lithium-iontová baterie). Je to takový ruční „zastřihávač“ se dvěma nástavci. Lištové nůžky na keře využijete ke tvarování a údržbě menších živých plotů a okrasných stromů. Prstové nůžky na trávu slouží k začišťování travnatých míst, kam se běžné sekačky nedostanou.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Pokud odpovíte na 2 otázky správně...

Pokud odpovíte správně pouze na 2 otázky, zašleme vám tentokrát sadu knih pro vaše letní čtení. Bude mezi nimi například úplně nová kniha našeho moderátora a redaktora Vladimíra Kroce s názvem Letenka do neznáma aneb Rozhovory přes oceán. Kniha je fascinujícím příběhem Elišky Krausové - Chaves, sestry spisovatele Ivana Krause, politologa Michaela Krause a moderátora Jana Krause, a vychází k jejím letošním 75. narozeninám.

Čtěte také

Mezi knihami pro vás bude třeba i historický román Hodiny v Paříži od Alexe George, kterého deník The Times vyhlásil jedním z deseti nejlepších britských romanopisců mezi třicítkou a čtyřicítkou. Kniha se odehrává v meziválečné Paříži 20. let, kdy je město tavicím kotlem geniality, překypujícím spisovateli, výtvarníky i hudebníky. Hrdiny knihy jsou čtyři obyčejní lidé poznamenaní brutalitou války a ztracení ve světě oslavujícím život.

A přidáme i knihu pro romantické duše, nový román Emily Henryové s názvem Letní sázka, jejímiž hrdiny jsou dva spisovatelé píšící zcela odlišný druh literatury. Je to taková netradiční, procítěná variace romantického žánru, neobvyklý pohled na druhé šance v životě i v lásce.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou a pošleme vám cenu útěchy.

Spustit audio