SOUTĚŽ: Za tři správné odpovědi pro vás máme vstupenky na Sen noci svatojánské

11. únor 2020

Pokud 11. 2. odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte krásnou kulturní cenu.

Pošleme Vám už dneska vstupenky na obnovenou premiéru světově proslulého a mnoha cenami ověnčeného filmu Jiřího Trnky Sen noci svatojánské v doprovodu živého symfonického orchestru, konkrétně Symfonického orchestru ČRo (a zapojí se i Dětský sbor ČRo).

Čtěte také

Obnovená premiéra se bude konat 24. října v Kongresovém centru Praha a je připravená vzhledem k letošnímu 50. výročí úmrtí slavného malíře a sochaře Jiřího Trnky. Role vypravěče se ujal známý herec Petr Štěpánek, který poetický Kainarův text převypráví osobně naživo, dokonale propojený s živou hudbou a přesně tak, jako tomu bylo v originále před 60 lety.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Ke vstupenkám Vám ještě přidáme sadu knih, mezi nimi třeba právě vyšlou knihu od velmi úspěšného českého autora Františka Niedla s názvem „Poslední batalion“. Kniha je životním příběhem rakouského důstojníka ze šlechtické rodiny z okolí Prahy. Je nejen psychologickou studií člověka poznamenaného těžkým traumatem, ale snaží se především evokovat poměry na frontách za 1. světové války…

Pokud odpovíte na 2 otázky správně...

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, zašleme Vám tentokrát dárek sladký, může to pro Vás třeba být inspirace, pokud slavíte svátek sv. Valentýna, ale radost jím můžeme své drahé polovičce pochopitelně udělat kdykoliv.

Dárková čokoládová bonboniéra ve tvaru srdce od společnosti Jeff de Bruges

Bude to velká dárková čokoládová bonboniéra ve tvaru srdce od společnosti Jeff de Bruges, která je čokoládovou jedničkou na francouzském trhu. Jedná se o velmi kvalitní čokoládu.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou a pošleme vám cenu útěchy.

Spustit audio