SOUTĚŽ: Za 3 správné odpovědi nakoupíte v Penny. Máme pro vás poukázku v hodnotě 5 tisíc korun

30. prosinec 2020

Pokud ve středu 30. prosince odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte praktickou cenu – je to dárková karta na nákup v obchodech Penny Market v hodnotě 5 tisíc korun.

Poukázku, o kterou se ve středu soutěží, můžete uplatnit na téměř 400 místech po celé České republice a Penny ji, stejně jako na jaře, věnovalo v rámci podpory českých výrobků a dodavatelů po koronavirové krizi nazvané Pomáháme hezky česky. Kartu můžete použít podle svého uvážení na své nákupy.

Tohle je tedy dnes hlavní cena za 3 správné odpovědi.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

Penny spustilo už na jaře, na konci května kampaň Žít si tady hezky česky, jejímž cílem je podpora českých dodavatelů v nelehké době a motivace veřejnosti k podpoře českých produktů a dodavatelů.

Cílem je nejen vzbudit národní hrdost a sounáležitost, ale i vyjádřit vděk a dík všem, kteří v uplynulých týdnech pomáhali a stále pomáhají vyrovnat se nelehkými podmínkami, které tato situace přinesla – jde i o to, pomoci českým výrobcům a podnikatelům rozběhnout jejich produkci naplno.

Pokud odpovíte na 2 otázky správně...

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, dostanete tentokrát pěknou sadu dárků, které se vztahují k expedici Tatra kolem světa 2. Mezi Vašimi dárky budou třeba dvě knihy účastníka původní expedice Stanislava Synka Tatra kolem světa 1987 – 1990, nástěnný kalendář, zimní čepice, tričko a další dárky.

Čtěte také

Jak určitě víte z našeho vysílání, původní Expedice Tatra kolem světa měla na konci 80. let propagovat vůz Tatra a další československé výrobky. Ještě nedávno se předpokládalo, že se navždy ztratily natočené materiály z těchto cest.

Dlouhá léta je ve spolupráci s Národním filmovým archivem hledal reportér Radiožurnálu Matěj Skalický, který je nakonec opravdu našel, promítali jsme je na začátku letošního roku v budově Českého rozhlasu.

Dva vozy Tatra byly také zaparkovány před budovou Českého rozhlasu na Vinohradské třídě. Jedním byl stejný typ vozidla, které absolvovalo původní expedici, a druhé, v němž posádka vyrazila v únoru na novou výpravu. Trasa měla vést přes střední a východní Asii, měla projet Jižní, Latinskou i Severní Amerikou a přes africký kontinent zpět do České republiky. Celkem bylo v plánu ujet více než 240 000 kilometrů a navštívit téměř 70 zemí světa během téměř 3 let.

Čtěte také

I když musely být plány cesty kvůli koronaviru upraveny, Expedice Tatra kolem světa 2 bude asi po půlroční přestávce vynucené právě situací kolem pandemie covid-19 pokračovat. Členové týmu na jaře příštího roku vyrazí do Afriky. Původně měla expedice pokračovat v Asii, ale organizátoři se obávají dlouhodobého uzavření hranic tamních zemí. Jedním z hlavních cílů nynější expedice má být šíření dobrého jména Česka ve světě.

Účastníci expedice se budou opět pravidelně „hlásit“ i v našem vysílání.

I pokud odpovíte správně jen na 1 otázku, neodejdete s prázdnou - pošleme Vám cenu útěchy.

autor: psk
Spustit audio