SOUTĚŽ: Radiožurnál vás vezme do kina na film Planeta Praha. Podívejte se, kdy soutěžíme

31. červenec 2022

Radiožurnál opět rozdá vstupenky, tentokrát na fascinující dobrodružství zvířat a rostlin v naší metropoli. Od pondělí do pátku rozdáme celkem 120 lístků. Zkuste štěstí a nalaďte si Ranní Radiožurnál.

Film Planeta Praha nabízí seznámení s „obyvateli“ Prahy, které lidé doposud přehlíželi, a zároveň představuje více než padesát živočišných a rostlinných druhů. To vše celkem dva roky sledovali filmaři v rušné metropoli často na dohled památek v „pražské divočině“. Před očima diváků na plátně doslova ožívá Petřín, břehy Vltavy, Karlův most, park Stromovka, ale třeba i Smíchovské nádraží.

Praha je tu tak zachycena jako místo s unikátním různorodým prostředím, kde se živočišné a rostlinné druhy perou o své místo na slunci. Planeta Praha vstoupí do kin 4. srpna a v souvislosti s premiérou filmu vyjde i stejnojmenná kniha. Komentář k filmu namluvil herec Jiří Macháček.

Město jinýma očima

Stejně jako předchozí dokument Planeta Česko se statisícovou návštěvností v kinech, milionovou sledovaností televizní premiéry a řadou filmových ocenění, včetně nominace na Cenu pro nejlepší evropský dokumentární film pro děti a mládež (ECFA Award 2018), je Planeta Praha určena pro diváky v každém věku a celým rodinám.

Čtěte také

Výpravu do pražské divočiny začal tým filmařů točit už během pandemie, naskytla se jim tak mimo jiné jedinečná příležitost natočit záběry liduprázdné Prahy. „Casting“ na hlavní hrdiny a vedlejší role tentokrát vyhráli kos černý, muflon evropský, slípka zelenonohá, plch velký, roháč obecný a volavka popelavá.

Jak soutěžit

Celkem se hraje o 120 vstupenek pro 60 výherců. V pondělí získá 5 výherců po dvou vstupenkách na projekci v Brně a v úterý do Hradce Králové. Od středy do pátku můžete soutěžit celkem o 100 lístků na promítání v Praze.

Poslouchejte od pondělí 1. do pátku 5. srpna Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil. Jakmile vás k tomu moderátor vyzve, napište na e-mail vstupenky@rozhlas.cz  větu „Chci lístky do Brna/Hradce/Prahy“.

Kdy a kde se promítá?

  • Brno / 7. 8. od 13:00 v kině Scala;
  • Hradec Králové / 7. 8. v 15:00 v Bio Central.
  • Praha / 8. 8. v 18:00 v kině Světozor.

Kompletní pravidla najdete zde. O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní e-mail.

autoři: Radiožurnál , and | zdroj: DONART Film
Spustit audio