Slávističtí fanoušci jsou po včerejším debaklu od Teplic 0:7 pořádně naštvaní

20. srpen 2013

Fotbalisté Slavie si včerejším výkonem proti sobě poštvali své fanoušky. Ti se s historickou prohrou v pátém kole 0:7 s Teplicemi nechtějí za žádnou cenu smířit a budou po vedení klubu žádat patřičné kroky.

Ztracená hrdost nebo ostuda, kterou nezažili. Tak asi nejvýstižněji popsat pocity, které se mísí ve fanoušcích červenobílých. A bylo to vidět bezprostředně po včerejším utkání s Teplicemi. Historickou prohru 0:7 nenechali bez reakce.

Po zápase si pozvali k sobě celý tým k tribuně Sever pokřikem: "Hoši, děkujem!" Jenže když hráči přišli blíž, rozzuření fandové po nich začali házet vlajky i dresy. A výkon fotbalistů na trávníku budou fanoušci řešit i nadále a prý hodně razantně, jak Radiožurnálu potvrdil předseda Odboru přátel Slavie Martin Krob.

Konkrétní kroky ale zatím říct nechtěl. „O konkrétním řešení se budeme bavit dnes večer, kdy máme zasedání výboru Odboru přátel Slavie. Každopádně můžu říci, že už mám nějakou představu o tom co by Slavia i její vedení mělo udělat. Jednoznačně budeme žádat ‚potrestání‘ viníků ostudného debaklu. Dnes večer o tom bude jasno. Slavia něco takového nepamatuje a nezaslouží si to.“

Prý to bude pro hráče velká ostuda. Nechme se ale překvapit, s čím tedy semknutí fanoušci přijdou. Nikdo si ale asi nepřeje, aby se stalo to, co před dvěma lety při pohárovém utkání s Olomoucí, kdy se fandům nelíbily praktiky tehdejšího vedení klubu a jejich protest vyvrcholil výtržnostmi na stadionu v Edenu.

Hráči a trenér včera vesměs naštvání fanoušků chápali. Třeba kouč Michal Petrouš hned po utkání řekl, že se té zlobě nediví.

„My tuto situaci řešíme, budeme ji řešit, abychom z toho vyvodili určité závěry, a aby nás něco podobného už nepotkalo. Nejdřív chceme udělat rozbory toho stavu, proč k tomu došlo a poté případně řešit ekonomické nebo personální důsledky," říká generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle.

autoři: špo , jam
Spustit audio