Škoda přichází s modelem Karoq. Na premiéru jel zamaskovaný do Švédska

ve čtvrtek večer bude mít ve Švédsku premiéru nová Škoda Karoq. Maskovaný vůz dojel do Stockholmu po svých, a tak už jej mnoho lidí mohlo vidět i na silnici, i když zamaskovaý. Nové SUV se má na trhu objevit ve druhé polovině roku. Zatím není jasné, za kolik se bude prodávat.

„Yeti už přeci jenom dosluhoval, byl na trhu od roku 2009, takže na náhradu byl nejvyšší čas,“ upozorňuje František Dvořák z rubriky Auto zpravodajského serveru iDNES.cz důvody, proč Škodovka přichází na trh s novým vozem SUV právě teď.

A za dva roky by podle něj měl přibýt další model SUV, který bude ještě menší než Karoq. Půjde o plnohodnotného nástupce Yetiho, protože Karoq je přeci jen o velký kus větší. „Pro Škodu je nutné mít takový model v nabídce,“ připomíná s tím, že Yeti byl velice úspěšný vůz – možná jedna z nejlepších škodovek posledních let.


Podle dosud zveřejněných informací dostane také Karoq přeplňovaný tříválec 1.0 TSI, namísto čtyřválce 1.4 TSI pak dorazí nová patnáctistovka. Oproti Škodě Yeti bude nový Karoq delší, širší, nižší a nabídne větší rozvor náprav.

Jednou z velkých předností nového SUV vozu by měl být variabilní interiér. „Škodovka pro Karoq zachovala chytrá zadní sedadla, která měl už Yeti – sedadla, která lze posouvat, polohovat a vyndávat. V určitých situacích dokáže nahradit i auto typu MPV, které už Škoda nemá,“ upozorňuje.

Zajímavý je i marketingový tah v souvislosti s novým vozem – z Prahy jelo maskované auto napříč Evropou. „Velmi efektivní nástroj, jak zaujmout lidi,“ uzavírá s tím, že důležitou roli bude hrát i zveřejňování ceníku.

Koncernu Volkswagen se také podle něj daří diferencovat a odlišovat modely tak, že si své zákazníky najdou – dokáže vysvětlit, že auto je odlišné od blízkého příbuzného.

autor: všt
Spustit audio