S Radiožurnálem se při cestě za sněhem neztratíte

Užitečné rady pro cesty autem do evropských států, zimní turistické tipy z celé Evropy i České republiky, odlišnosti v dopravních pravidlech, vše o cenách paliv, dálnic, přejezdů nebo tunelů a mnoho dalšího. To bude od patnáctého ledna celé dva měsíce každodenní náplní vysílání Radiožurnálu! Chystáte se na cestu? Pak nás nezapomeňte poslouchat!

I když za lyžováním nebo snowboardingem můžeme už vcelku dostupně letět nebo levněji využít vlak či autobus, stejně se většinou vypravíme vlastním vozem. Jakmile opustíme dobře známý prostor naší republiky, číhá na nás za volantem nejedna nástraha.

Mnoho z nás nemá přehled o předpisech a pravidlech okolních států a v některých věcech tápe. Například: Jak rychle mohu jet po silnicích a dálnicích? Můžu si dát na sjezdovce jedno pivo a pak sednout za volant? Kolik zaplatím za benzín nebo naftu? Nebo jaká pokuta mi hrozí při přestupku?

Zbavte se těchto starostí a poslouchejte na Radiožurnálu osvědčený seriál Autem po Evropě. Od 15. ledna do 15. března budeme vždy v 15.50 hodin vaším společníkem při cestách za sněhem.

S námi dojedete až do cíle. A bez pokut

Kromě ucelených informací o všem zásadním, na co si dát v jednotlivých zemích pozor, a rad, kam se v cizině obrátit v případě nouze, uslyšíte i další užitečné informace o cestování evropskými zeměmi. Dozvíte se od naší zahraniční a motoristické redakce tipy na skvěle vybavená lyžařská střediska i zajímavá turistická místa u nás a v zahraničí a třeba přidáme i nápady, kde se za rozumnou cenu ubytovat nebo kde se dobře najíst.

Les Deux Alpes, Alpy, Francie

Každý pátek večer mezi osmou a devátou hodinou jistě oceníte i rozhovor s odborníkem z ÚAMK o aktuální průjezdnosti hlavními evropskými tahy. Hodit se budou i rady, jak si udržet kondici při dlouhých cestách a lyžování, nebo informace o parkování v českém příhraničí.

A reportáže neopominou ani specifika některých států. Chcete například vědět, ve kterém sousedním státě přísněji než u nás kontrolují dezén pneumatik a v případě pochybení vám mohou zabavit auto? Nebo kde, máte-li oční vadu, musíte sebou vozit náhradní brýle? Poslouchejte Autem po Evropě a dozvíte se vše, co jako řidič musíte při cestě za hranice vědět!

Vysílání ČRo Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

Spustit audio