S mikrofonem za muzeem - 14.6.

14. červen 2008

I to se jednou dal slyšet pan generální ředitel Národního muzea v Praze Michal Lukeš, že rozhlasoví reportéři jsou už skoro inventářem pražské Muzejní noci. Jezdili vždycky ve svém vysílacím voze od jednoho místa ke druhému a přibližovali posluchačům Českého rozhlasu 2 - Praha dění v jindy tichých expozicích. Letos ovšem rozhlas oslavil svoje 85. narozeniny, a tak se rozhodl, že se od místa k místu naharcoval už dost a že se usadí přímo v centru Muzejní noci - vedle Rudolfina.

Tam se stýkají všechny bezplatné autobusové linky, tedy je zde permanentní příliv účastníků muzejní noci a jejich zážitků vhodných pro mikrofon. Navíc ve Dvoraně Rudolfina, v rámci výstavy v tamní galerii, bude mít svůj program Český studentský orchestr a to je příležitost pro hudební mikrofon. Možná dojde i na některé historické rozhlasové znělky. Na své si přijde i mikrofon reportážní, se kterým nás Tomáš Černý zavede na střechu (a třeba i do sklepa) Rudolfina. Rozhlas má totiž do tradičního sídla České filharmonie dveře otevřeny. Byl to totiž právě rozhlas, kdo skrze poplatky za vysílání jejích koncertů Českou filharmonii kdysi zachránil od jistého finančního úpadku. Ze zdejší špičkové nahrávací režie, vyhlášené i mezi světovými zvukaři, vysíláme dnes koncerty do celého světa prostřednictvím sítě EBU.
S mikrofonem za muzeem (přesněji: s mikrofonem vedle Rudolfina) se vám přihlásíme 14. června ve 21:05.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.