Radiožurnál je posté Naruby

4. červen 2003
Naruby

Český rozhlas 1 - Radiožurnál vysílá každou sobotu po poledni pořad Naruby. Představujeme v něm události uplynulého týdne v netušených souvislostech a jejich aktéry a známé osobnosti v nových situacích a podobách a možná trochu vzhůru nohama.

"Naruby" ČRo 1 - Radiožurnálu se tento týden, v sobotu 7. června dočká svého 100. pokračování. V žádném z dílů nechybí nekompromisní pohled na zprávy uplynulého týdne a v posledních 40 dílech se stal tradicí i rozhovor, který nikdo z hostů nikdy nenatočil. Původní rozhovory z vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu jsou rozebrány a zase znovu složeny, pochopitelně do úplně nové podoby.

Nechtěnými hosty "Naruby" se tak v poslední době stali například Helena Vondráčková, Stanislav Gross, Miloš Zeman, Petr Pithart, Petr Novotný, Olga Šípková, Michael Kocáb, Václav Klaus, Marek Eben, Michal Viewegh, Janek Ledecký, Jan Kraus, Petr Muk, Jiří Lábus, Petr Hapka a mnoho dalších. Posluchači tak měli možnost slyšet třeba jaký by byl Karel Gott ministr kultury, proč se Jaromír Jágr stal kazatelem nebo co má Pavel Dostál společného se skupinou ABBA.

Průvodcem originálního rozhlasového komiksu, jenž boří mýtus suchopárné zpravodajské stanice, je od roku 2001 moderátor a autor David Koláček. Hlavní pravidla pořadu, ve kterém neplatí žádná tabu, shrnuje Koláček takto: "Ještě ani teď není jisté, co se ve světě Naruby semele tento týden. Pro tento pořad platí bez výhrady: Co kdo řekne, bude použito proti němu!"

Naruby vysílá ČRo 1 - Radiožurnál každou sobotu ve 12.35 hodin v premiéře, ve 4.05 v předpremiéře a v repríze ještě ve 23.40 hodin.

autor: psk
Spustit audio

Více z pořadu