Původní britská kuchyně byla asi opravdu hnusná, říká kuchařka a autorka knihy Londýn prostě žeru

27. srpen 2020

Londýn prostě žeru je kniha, kterou kuchařka Lenka Požárová psala během toho, co pracovala v různých restauracích v britském hlavním městě. „Chtěla jsem, aby byla stejně pestrá jako Londýn.“ Jako první pracovala v michelinské restauraci River Cafe na břehu Temže. „Chtěla jsem si otevřít bistro, tak jsem se jela podívat do Londýna, jak vaří ti nejlepší,“ vzpomíná. Jak je to v Británii se spropitným? A proč je jejich kuchyně taková, jaké je? Poslechněte si celý rozhovor!

autoři: Lucie Výborná , vla

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.