Původní britská kuchyně byla asi opravdu hnusná, říká kuchařka a autorka knihy Londýn prostě žeru
Londýn prostě žeru je kniha, kterou kuchařka Lenka Požárová psala během toho, co pracovala v různých restauracích v britském hlavním městě. „Chtěla jsem, aby byla stejně pestrá jako Londýn.“ Jako první pracovala v michelinské restauraci River Cafe na břehu Temže. „Chtěla jsem si otevřít bistro, tak jsem se jela podívat do Londýna, jak vaří ti nejlepší,“ vzpomíná. Jak je to v Británii se spropitným? A proč je jejich kuchyně taková, jaké je? Poslechněte si celý rozhovor!
Související
-
V nádražním podchodu v Londýně se konala vánoční párty. V noci sem ale radši nechoďte, radí místní
Posprejované podchody pod kolejemi bývají místem, kterým chtějí lidé jen rychle projít. Ale některé můžou sloužit i k jiným účelům.
-
Jako kuchař bych se klidně uživil, usmívá se Václav Noid Bárta. Teď natáčí nový klip
S oblibou o sobě říká, že je řezník, také vystudoval ekonomickou nástavbu s maturitou. Uživí muzikanta hudba v době, kdy se ruší vystoupení? A má nějakou „letní brigádu“?
-
„Kluk v akci“ měl být jen jeden, naše dvojice vznikla náhodou, vzpomínají kuchaři Slanina a Sajler
Pořad Kluci v akci má za sebou neuvěřitelných 15 let, minulý víkend kuchaři Ondřej Slanina a Filip Sajler odvysílali 600. díl.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.