Policista přistihl mladíka při krádeži. Oblečení na pracovní pohovor mu koupil

14. srpen 2017

Když někdo něco ukradne a přistihne ho u toho policista, obvykle následuje trest. Pokuta, podmínka nebo vězení. Strážník v kanadském Torontu ale jednomu zloději udělil trest zcela mimořádný, ukradené oblečení mu totiž koupil.

Strážníka Nirana Jeynesana dojal příběh 18letého mladíka, který se dostal do složité životní situace. Mladík policistovi řekl, že jeho otec byl nemocný a že potřebuje práci, aby se postaral o rodinu.


Myslel jsem, že dělám správnou věc. Ten člověk skutečně potřeboval pomoc. Jako policista mluvím často s lidmi. Ne vždy se podaří obrátit špatné události v dobré.strážník Niran Jeynesan

Kvůli pohovoru, který ho čekal následující den se tak mladý muž pokusil ukrást košili a kravatu. Strážník mu je proto koupil. I práci nakonec mladík dostal.

Celý příběh má dokonce dva šťastné konce, protože práci nakonec dostal i mladíkův otec. Navíc strážník Niran Jeynesan se za pomoc dočkal i pochvaly od svého nadřízeného, který ocenil lidské chování, které dalo pozitivní příklad pro tamní společnost.

autoři: bal , jaw
Spustit audio