Pohádka, budu na to vzpomínat celý život, říká Souček po největším zápase své kariéry

8. červen 2023

Fotbalisté Vladimír Coufal a Tomáš Souček ovládli s West Hamem Evropskou Konferenční ligu. Na stadionu v Edenu porazili italskou Fiorentinu 2:1. Oba odehráli celý zápas a oslavy navíc pro ně byly umocněné tím, že vršovický stadion znají z dřívějšího působení ve Slavii.

Návrat to byl pro české reprezentanty velkolepý, protože s West Hamem vyhráli Evropskou Konferenční ligu.

„Musím říct, že se tady v Edenu vždy cítím jako doma. Měli jsme i domácí kabinu. To hřiště znám, cítil jsem se tady skvěle a je důležité, že jsme do dnes zvládli,“ popisoval po utkání a oslavách na hřišti Vladimír Coufal.

„Tvoříme historii West Hamu a stali jsme se, jak říkali fanoušci, legendami, protože West Ham vyhrál něco po dlouhé době a za to jsme hrozně rádi. Myslím, že si to budeme ještě dlouho užívat.“

Dva čeští reprezentanti pomohli anglickému celku k titulu, na který West Ham a jeho fanoušci čekali více než 40 let.

Součkova pohádka

O motivaci tak měli hráči postaráno, český záložník Tomáš Souček však pochopitelně celou cestu Konferenční ligou s vidinou pražského finále prožíval možná ještě víc, stejně tak i to, že vše dopadlo podle jeho představ.

„Je to pohádka, ještě pořád jsou emoce hrozně vysoko. Možná si to budu v nadcházejících dnech uvědomovat pořád víc a víc. Když jsem věděl, že bude finále, tak jsem chtěl udělat vše pro to, abychom tu byli, ale teď, jak jsme to vyhráli, tak je to pohádka ten příběh. Byl jsem tady 15 let ve Slavii, teď jsem čtyři roky ve West Hamu, tak jsem to spojil, vyhrát evropský titul tady. Budu na to vzpomínat celý život.“

autoři: Vojtěch Šilhan , mim
Spustit audio

Související