Po deseti letech se skifař Ondřej Synek musí opět učit do školy

23. prosinec 2013

Skifař Ondřej Synek má za sebou výjimečnou sezónu. A teď už se aktuální mistr světa připravuje na další. Do tréninku v zimě zapojuje i lyžování a zúčastní se některých tradičních závodů. I když na jeden slavný ze zajímavého důvodu nepojede.

"Nepojedu Jizerskou padesátku, protože mám v neděli zkoušku ve škole," prozradil Ondřej Synek, že se v jednatřiceti letech znovu vrátil do školních lavic. Na vyšší odborné a vysoké škole Palestra studuje sportovní pedagogiku. A znovu se učit je pro něj po mnoha letech nezvyklý zážitek.

"Šílený... Já jsem vlastně deset let nebyl ve škole. Ale zjistil jsem, že je to tam pořád stejné, akorát jsem starší. A mám trochu problém se učit, protože mám rodinu a s dětma je to trochu komplikovanější ," říká původní profesí zlatník, kterého ale živí sport. A kvůli tréninku moc volna na školu a přípravu do ní nemá.

"Mně nevadí se učit, ale problém je najít si čas, protože hodně času zabere trénink a jsem pak unavenej. A když nejsem unavenej, tak jsem zase s dětma a rodinou, nebo řeším spoustu dalších věcí. Takže je problém to trochu skloubit, ale teď třeba na soustředění to nějak šlo, tak na tom dalším to snad vyjde taky," plánuje si.

V lednu tedy Jizerskou padesátku nepojede, protože ho čeká jedna z nejtěžších zkoušek. A kterého předmětu se jeden z nejlepších světových veslařů tak bojí? "Anatomie! Protože ta je těžká, jsou tam latinský názvy a tak... Ale musím to nějak spytlíkovat," dodává se svým typickým humorem Ondřej Synek.

autoři: mva , grg
Spustit audio