Petr Mikolanda: Premier League se i marketingově dokáže prosadit na jakémkoliv kontinentu, proto baví pořád nejvíce fanoušků

29. duben 2022

Proč je v posledních třech letech Premier League opravdu nejlepší liga na světě? Proč anglické kluby dominují v evropských pohárech? Jak se na ostrovech daří dvěma brankářům české fotbalové reprezentace do 21 letech. O co ještě hraje Matěj Vydra v dresu Burnley? Podepíše hvězdný útočník Liverpoolu Mohamed Salah nový kontrakt stejně jako jeho kouč Jürgen Klopp, který prodloužil smlouvu až do roku 2026. Poslechněte si nabitý díl pořadu S mikrofonem do Anglie.

Anglické týmy vládnou v posledních letech evropskému fotbalu, což potvrzuje i postup hned čtyř celků z Premier League do semifinálové fáze Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Před několika lety zpět byl trochu úpadek, anglické týmy byly na ústupu, ale teď se situace otočila. Je to samozřejmě o penězích, práci manažerů a hráčů, kteří v Premier League momentálně fungují. Anglická nejvyšší soutěž se i marketingově dokáže prosadit na jakémkoliv kontinentu, protože stále hledá způsoby, jak získat finance a oslovuje pořád větší a větší spektrum lidí," uznává Petr Mikolanda. 

Čtěte také

Co říká Mikolanda na výkony českých brankářů Vítězslava Jaroše a Matěje Kováře na ostrovech? Proč se West Hamu nedařilo při úvodním duelu semifinále Evropské ligy? Jaké šlágry nabízí aktuální 35. kolo Premier League? Poslechněte si nový díl a navnaďte se na fotbalový víkend.

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související