O prázdninách autem po Evropě

26. červen 2012
Autem po Evropě

V už tradičním cestovatelském seriálu Radiožurnálu se dozvíte, co všechno potřebujete s sebou na cestu autem po zemích našeho kontinentu. Dozvíte se výše poplatků za dálnice, tunely, ceny pohonných hmot a další praktické informace. Jízda autem po Evropě začíná na Radiožurnálu už 30. června!

Tak se (nejen) děti konečně dočkaly :-) Zase jsou tu letní prázdniny a s nimi cestování. (Ne, že bychom v jiných měsících nikam nejezdili, ale léto k tomu přímo vybízí.) Mnozí z vás už mají plány na prázdniny připravené, někteří teprve dolaďují. Pokud se chystáte na cesty autem po své ose, budou se vám hodit naše praktické rady.

Každý den v 15.50 hodin se na Radiožurnálu dozvíte, jaké odlišnosti v dopravních předpisech vás čekají v různých státech, jaká je aktuální cena paliva, tunelů, horských přejezdů, jak si udržet kondici při dlouhých cestách a třeba kam bychom vám doporučili jet na výlet.

Na zajímavosti vás upozorní například naši zahraniční a regionální zpravodajové a ptát se budeme také českých velvyslanců v daných zemích. Chybět nebudou ani dopravní informace Zelené vlny a přehled o provozu na evropských tazích od pracovníků ÚAMK. Všechny příspěvky samozřejmě najdete na webu Motožurnálu.

Přejeme vám hezké prázdniny a vždy šťastně a bezpečně dojeďte do cíle!

Se začátkem léta přichází i další změny ve vysílání Radiožurnálu. Repríza oblíbeného Zápisníku zahraničních zpravodajů se přesouvá na neděli od 21 hodin, pondělní Noční Radiožurnál proto začne už o půlnoci. Obě tyto změny nastanou 8. července, o týden dřív totiž vysíláme finále fotbalového Eura 2012.

Ještě častěji než dosud uslyšíte aktuální zpravodajství a reportáže našich reportérů ze všech míst, kde se dějí důležité věci. Naopak od léta už v našem programu nehledejte Zprávy o čtvrté, Radiofórum ani Děti vám to řeknou.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio