Novým koučem Tomáše Berdycha bude Venezuelan Vallverdu

16. prosinec 2014

Tomáš Berdych ukončil spolupráci se svými trenéry Tomášem Krupou a Davidem Vydrou. Do nové tenisové sezony vstoupí sedmý hráč světa s venezuelským koučem Danielem Vallverduem, který patřil do týmu Brita Andyho Murrayho. Berdych to oznámil na svém facebookovém profilu.

Jde o poměrně překvapivé rozhodnutí. Ještě nedávno nic nenasvědčovalo tomu, že by Berdych měl vyměnit svůj tým, ve kterém byl šest let herní kouč Tomáš Krupa a kondiční trenér David Vydra sedm let, protože se mluvilo spíše o doplnění.

O superkouči, jakého dnešní tenisové hvězdy převážně mají, se mluvilo s Tomášem Berdychem delší dobu, ale Danny Vallverdu tuhle definici nesplňuje. Jeho žebříčkové postavení nebylo nikdy nijak slavné.

Na druhou stranu pracoval s Britem Murrayem i pod dohledem Ivana Lendla, který si to velmi pochvaloval a skládal mu jako kouči komplimenty.

Tomáš Berdych tak asi využil toho, že Vallverdu se poměrně nedávno a také nečekaně s Andy Murrayem po pěti letech rozešel. Kromě osmadvacetiletého Venezuelana angažoval český daviscupový reprezentant i Azuze Simciche.

autor: jpa
Spustit audio